Maramureșean reținut pentru trafic de droguri de mare risc

La data de 04.08.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Maramureș au dispus reținerea unui inculpat, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc și mare risc.
Din cercetările efectuate a rezultat  că, în perioada 2022 – august 2024, la diferite intervale de timp, acesta a procurat, deținut, vândut și oferit diferite cantități de droguri de risc și mare risc (canabis și cristal) către consumatori de pe raza județului Maramureș.

În urma percheziției efectuate la domiciliul inculpatului au fost identificate și ridicate cantitățile de peste  150 grame canabis (drog de risc), 180 grame rezină de canabis (drog de risc) , 44 grame substanță cristalină (4 – CMC, drog de mare risc), un grinder și mai multe obiecte purtând urme de substanță, precum și alte mijloace de probă.
În ziua de 05.08.2024, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Maramureș a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru o perioadă de 30 de zile.
Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Maramureș.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din Săliștea de Sus – Inspectoratul de Poliție Județean Maramureș și luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Maramureș.
Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *