Peste 450 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiștii maramureșeni pentru apel fals sau abuziv. Apelați 112 doar în situații reale de urgență !

Dispeceratele de poliție a Centrului Operațional Maramureș au capacitatea de a recepționa toate apelurile primite, 24 de ore pe zi, de a transmite în regim de urgență orice informație necesară activității de poliție și de a coordona toate activitățile de pe raza de competență a unității.

În ultimele 24 de ore, prin Serviciul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 au fost direcționate către I.P.J. Marmaureș 127 de apeluri, iar polițiștii operativi au intervenit la 68 dintre aceste sesizări. În acest interval, polițiștii au preluat două apeluri de alertare falsă.

Alertarea falsă a agențiilor specifalizate de intervenție sau apelarea abuzivă a numărului unic de urgență se sancționează contravențional cu amendă sau prestarea de activități în folosul comunității.

În primele șapte luni ale acestui an, polițiștii au aplicat 458 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 34 din 2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă, în urma cărora cetățenii au apelat în mod abuziv sau nejustificat S.N.U.A.U. 112.

Polițiștii reamintesc cetățenilor să apeleze numărul de urgență doar în situații reale ! Apelurile abuzive pot împiedica oamenii care au nevoie de ajutor real să primească asistența necesară !

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *