CONSILIUL JUDEȚEAN MARAMUREȘ – PARTENERIATE CU PRIMĂRIILE BAIA MARE, VIȘEU DE SUS ȘI BORȘA PENTRU DEZVOLTAREA INFRASTRUCTURII DE TRANSPORT
În ședința de astăzi a Consiliului Județean Maramureș, aleșii județeni au aprobat Proiectele de Hotărâre care prevăd încheierea de acorduri de parteneriat cu primăriile Baia Mare, Vișeu de Sus și Borșa pentru implementarea proiectelor de dezvoltare și modernizare a infrastructurii rutiere din Maramureș.
Cu Primăria Baia Mare, Consiliul Județean a aprobat astăzi două parteneriate. Un acord de parteneriat a fost încheiat în vederea reabilitării și modernizării actualei centuri a municipiului Baia Mare. Astfel, strada Europa din Baia Mare, care reprezintă varianta de ocolire a orașului în prezent, va fi reabilitată în totalitate, va fi dezvoltată prin lărgirea tronsonului de drum cu două benzi pe sens și prin construirea celor două pasaje supraterane de la Clubul Văcarilor și Italsofa.
Cel de-al doilea acord de parteneriat cu Primăria Baia Mare prevede reabilitarea Drumului Județean 183, Baia Mare – Izvoare – DN 18 și DN 19. Acest proiect important de conectivitate rutieră va facilita accesul fluxurilor de trafic din această zonă cu potențial turistic ridicat a județului Maramureș, fiind benefic atât pentru locuitorii din această zonă a județului, cât și pentru turiști.
Cele două proiecte realizate în parteneriat cu Primăria Baia Mare vor fi depuse spre finanțare prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” (PNI).
Acordul de colaborare cu Primăria Vișeu de Sus prevede realizarea obiectivului de investiții ”Centura ocolitoare a orașului Vișeu de Sus, județul Maramureș”, un alt proiect important pentru dezvoltarea conectivității rutiere din județul Maramureș. Centura ocolitoare a orașului Vișeu de Sus va avea 5 km de drum nou și va oferi condiții mai bune de trafic pentru locuitorii din această zonă a județului, contribuind la dezvoltarea turismului.
Și pentru varianta de ocolire a orașului Borșa a fost încheiat astăzi un parteneriat cu primăria orașului. Prin urmare, pentru realizarea obiectivului de investiții ”Variantă de ocolire a orașului Borșa, județul Maramureș”, Consiliul Județean împreună cu Primăria Borșa vor depune în comun cererea de finanțare pentru obținerea banilor necesari implementării acestui proiect.
Ionel Bogdan, președintele administrației județene, a vorbit despre importanța dezvoltării infrastructurii de transport din județul Maramureș: ”Așa cum am spus încă de la începutul mandatului, vom realiza o serie de variante de ocolire pentru orașele și localitățile din județ în care traficul este foarte aglomerat, cu precădere la orele de vârf, pentru că ne dorim să fluidizăm cât mai mult circulația rutieră, să creștem siguranța participanților la trafic și, nu în ultimul rând, să dezvoltăm și să modernizăm infrastructura rutieră din județul nostru.
Prin reabilitarea și modernizarea actualei centuri ocolitoare a municipiului Baia Mare, creăm un drum de legătură important între viitoarea centură a municipiului și zona industrială a orașului.
Dezvoltarea infrastructurii de transport este unul dintre obiectivele principale ale Consiliului Județean și al meu personal, pentru că doar prin drumuri moderne putem dezvolta economia județului Maramureș și putem să le oferim cetățenilor condiții mai bune de trai la ei acasă.”
Un alt proiect important adoptat în ședința de astăzi îl reprezintă înființarea asociației ”Organizația de Management al Destinației Maramureș” (OMD). Această organizație are rolul de a coordona activitatea în domeniul turismului a autorităților locale, sectorului privat și non-profit, de a identifica oportunități de dezvoltare și de a atrage investiții pentru realizarea proiectelor de dezvoltare a turismului în Maramureș.
”Organizația de Management al Destinației va coordona activitatea de turism și va realiza strategia de dezvoltare a turismului în Maramureș. Practic, prin această organizație vom valorifica potențialul turistic existent în județul nostru, vom îmbunătăți calitatea serviciilor oferite celor care vizitează Maramureșul și vom asigura funcționarea cât mai eficientă a centrelor de informare turistică. Organizația va fi responsabilă de toate acțiunile de conservare a patrimoniului turistic la nivelul județului și, totodată, va colabora atât cu instituțiile publice, cât și cu operatorii economici pentru a îmbunătăți serviciile turistice în Maramureș, contribuind la recunoașterea noastră ca destinație europeană de top în preferințelor turiștilor.”, a declarat Ionel Bogdan, președinte CJ Maramureș.
Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș