Localitățile aparținătoare de Baia Sprie s-au transformat radical

Orașul Baia Sprie a evoluat mult, din toate punctele de vedere, în ultimii ani, sub actuala conducere. Astfel, dacă în urmă cu 10 ani urbea semăna mai mult cu un fost cătun minier, acum arată ca un orășel cochet.

La fel se poate spune și despre localitățile aparținătoare orașului, în care s-au realizat de asemenea investiții consistente.


La o serie de proiecte mari ale orașului abia acum începe implementarea, pentru că axele de finanțare pe care au fost depuse au debutat recent. Însă am luat fiecare localitate în parte, pentru că orașul are trei localități aparținătoare, și în fiecare am încercat să facem cât mai mult, dar mai ales să facem exact ceea ce era nevoie acolo. Spre exemplu, în Satu Nou de Sus am asfaltat, am introdus apa, canalizare, că nu era. Canalizarea de pe drumul principal efectiv nu era conectată, nu era funcțională acum șapte ani. La intrarea în sat era deversată toată apa menajeră, deci un lucru groaznic. Dar mai avem multe de făcut aici. Este nevoie de reabilitarea căminului cultural, care funcționează într-o clădire veche, a școlii din sat. Acolo nu am reușit să lucrăm încă. De asemenea, de o bază sportivă nouă are nevoie Satu Nou de Sus, însă și aceasta este pregătită, s-a depus proiect pe CNI pentru o bază de Tip 2. Însă tot aici se construiește și acel campus prin parteneriat cu Consiliul Județean, care va avea inclus un teren de minisport. Dar Satu Nou de Sus s-a transformat total în ultimii ani. În Tăuții de Sus, la fel, am realizat patru poduri noi peste Săsar, iar pe altul l-am reabilitat, prin PNDL 2. De asemenea, am realizat drumul alternativ spre Baia Mare, paralel cu DN 18, iar din buget local am făcut restul drumurilor din sat care urcă spre pădure, care toate erau de piatră. Mai mult, toate utilitățile au fost introduse aici, am și asfaltat, dar mai avem capete de drumuri ce au rămas încă neasfaltate. Am făcut și o sală nouă de sport în localitate, care deja atrage copii în practicarea sportului”a explicat primaruș Sebastian Alin Bîrda.

Și în Chiuzbaia s-a restaurat clădirea căminului cultural, iar acum se lucrează la drumul de legătură cu orașul, printr-un proiect de peste 84 milioane lei.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *