Workshop-uri gratuite de dezvoltare personală pentru tinerii maramureșeni, organizate în cadrul proiectului “Conectat la viitor – sens și dezvoltare”

Consiliul Județean Maramureș în parteneriat cu Asociația Asco Forall organizează proiectul „Conectat la viitor-sens și dezvoltare”, prin care tinerii cu vârsta cuprinsă între 14-19 ani din Maramureș vor beneficia gratuit de workshop-uri teoretice și practice de dezvoltare personală.

Proiectul se desfășoară în perioada 1 septembrie – 31 noiembrie 2023, iar tinerii dornici să participe pot trimite e-mail pentru înscriere la adresa: ascoforall@gmail.com și ulterior vor fi contactați.


Tinerii înscriși vor participa la peste 120 de ore de cunoaștere și autocunoaștere, având ca scop dezvoltarea unor noi cunoștiințe teoretice și practice din domeniile: psiho-educație, nutriție, consiliere în carieră, igienă și sănătate fizică, a emoțiilor și relațiilor, consiliere în cazul bullying-ului, gestionării emoțiilor și a stresului.

Conceptul de autocunoaștere este un demers de conștientizare a limitelor, posibilităților și componentelor propriei personalități. Autocunoașterea va duce la construirea imaginii de sine, adică la modul în care fiecare dintre noi se percepe pe sine însuși. Cei care au o imagine de sine pozitivă au mai multă încredere în ei, sunt încrezători și duc la bun sfârșit sarcinile sau activitățile pe care le incep. Cei cu o imagine de sine negativă nu au încredere în forțele propri, se tem de eșec și au rezultate slabe atât la școală, cât și în cercul de prieteni. 

Gradul de autocunoaștere și imaginea de sine se pot observa ușor în comportamentul tinerilor, în felul în care fac față situațiilor noi, chiar și în modul în care reacționează și interacționează cu cei din jur.

“Toate studiile din ultimii 10 ani, dar mai ales cele din pandemie și postpandemie arată înrăutățirea semnificativă a stării psihice în rândul populației, iar pentru tineri și copii impactul a fost și mai semnificativ din cauza distanțării sociale, chiar lipsa cursurilor, lipsa socializării în spatii deschise, a întâlnirilor cu prieteni și cei dragi. 

Anii în care tinerii se dezvoltă au nevoie de stabilitate, dar analizând perioada prin care am trecut, pentru ei, toate acestea au fost percepute ca fiind nesigure.

Anii de liceu sunt printre cei mai importanți din viață, iar prin acest proiect intervenim chiar în acest moment cheie”, a declarat Florin Ioan Făt, psiholog și coordonator al proiectului.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *