125 DE MILIOANE DE EURO PENTRU REABILITAREA DRUMURILOR JUDEȚENE DIN MARAMUREȘ. DJ 185 OCNA ȘUGATAG – HĂRNICEȘTI ESTE PRIMUL TRONSON CARE INTRĂ ÎN REABILITARE

În luna decembrie 2023, a fost aprobată finanțarea pentru proiectul Mara-Nord, în valoare de 125 de milioane de euro, prin Programul Operațional Regional, care prevede reabilitarea a peste 120 de kilometri de drum județean din Maramureș.

Administratorul public al Județului Maramureș, Gabriel Ștețco, a efectuat o vizită în teren, împreună cu echipa de proiect din cadrul Consiliului Județean Maramureș și cu proiectantul pentru a suprapune detaliile tehnice ale proiectului cu realitatea din teren, pe DJ 185 Ocna Șugatag – Hărnicești, primul sector de drum care va intra în reabilitare în cadrul proiectului Mara-Nord.

Proiectul prevede reabilitarea totală a drumului și modernizarea acestuia prin amenajarea trotuarelor, acostamentelor, realizarea de piste de bicicletă.

Lucrările de reabilitare pe DJ 185 Ocna Șugatag – Hărnicești vor fi demarate începând cu luna martie 2024, urmând ca în aprilie 2024 să înceapă lucrările și pe DJ 109F Ocna Șugatag – Ferești.

Facem toate demersurile necesare pentru a da startul lucrărilor pe toate sectoarele de drumuri județene prevăzute spre reabilitare în proiectul Mara-Nord, iar de îndată ce vom finaliza procedurile de contractare/ licitații publice pentru proiectare și execuție pe fiecare tronson de drum, vor începe lucrările de reabilitare și pe celelalte 6 sectoare de drumuri județene din proiectul Mara-Nord”, a transmis Gabriel Ștețco, administratorul public al Județului Maramureș. 

În proiectul Mara-Nord sunt cuprinse 8 tronsoane de drumuri județene care vor fi reabilitate, și anume: DJ 109F Rogoz – Lăpuș – Băiuț – Cavnic; DJ 109F Ocna Șugatag – Ferești; DJ 185 Ocna Șugatag – Hărnicești; DJ 186 Vadu Izei – Bârsana; DJ 186B Ferești – Călinești – Budești; DJ 188 Bogdan Vodă – Vișeu de Jos; DJ 171 limită Bistrița-Năsăud – Suciu – Rogoz; DJ 171A Suciu de Sus – Groșii Țibleșului. 

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *