13 percheziţii domiciliare în trei dosare penale de evaziune fiscală

În această dimineață, începând cu ora 07:00, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, ofițerii Serviciului de Investigare a Criminalitătii Economice, pun în executare, simultan, 13 mandate de percheziție domiciliară, pe raza mai multor localități din județ.

Activitățile se desfășoară în trei dosare penale de evaziune fiscală în domeniul comerțului cu produse alimentare, aflate în supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș.

Din cercetările efectuate până în prezent s-a stabilit faptul că, în perioada 2018-2022, societățile comerciale în cauză nu ar fi înregistrat în evidențele financiar-contabile veniturile realizate din vânzarea de mărfuri alimentare.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este în valoare de aproximativ 2.500.000 lei

Activitățile sunt realizate cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și al jandarmilor.

ACTUALIZARE

În urma perchezițiilor efectuate, polițiștii au ridicat în vederea continuării cercetărilor documente contabile și extracontabile care servesc la probarea activității infracționale, precum și 93.436 RON respectiv 17.100 euro.

În continuare, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *