13 SEPTEMBRIE – ZIUA POMPIERILOR DIN ROMÂNIA

Pompierii maramureșeni sărbătoresc astăzi, 13 septembrie, Ziua Pompierilor din România.

În acest an se împlinesc 174 de ani de la eroicele batalii din Dealul Spirii. Pompierii militari au aparat cu arma in mana idealurile Revolutiei de la 1848, unii dintre ei chiar cu pretul vietii, in fata trupelor de invazie otomane.

Momentul a fost marcat printr-un ceremonial militar, care s-a desfășurat la sediul I.S.U. Maramureș.

La festivitate au participat reprezentanți ai Instituției Prefectului, Consiliului Județean, primăriei Baia Mare și primăriilor, unde ISU Maramureș are subunități, șefi și comandanți ai unităților aparținând Sistemului Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, cadre active și în rezervă ale inspectoratului. În cadrul ceremoniei, cadrele militare care s-au remarcat pe parcursului anului, îndeplinindu-și cu succes misiunile încredințate, au fost avansați în gradul următor, înainte de termen. Totodată, o serie de cadre militare au fost recompensate cu mulțimiri și citări prin ordin de zi pe unitate.

Ziua de 13 septembrie are o dublă însemnătate, în acest an fiind marcată și ziua de Marti 13, Ziua Informării Preventive. Astfel, specialiștii Inspecției de Prevenire au susținut o serie de lecții deschise în școli, în cadrul cărora elevilor și profesorilor le-au fost prezentate măsuri de prevenire și moduri de comportare în diverse situații de urgență.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *