7 absolvenți din județul Maramureș au obținut medii de 10 la Evaluarea Națională înainte de contestații

După ce au scăpat de emoțiile examenelor, elevii claselor a VIII-a din județul Maramureș află rezultatele la Evaluare Națională 2022.

Rezultatul la Evaluare Națională 2022 se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, din notele obținute la proba de limba română, matematică și limbă maternă (unde este cazul). Chiar dacă nu există noțiunile de admis și respins la Evaluare Națională, media pe care o primesc este extrem de importantă deoarece reprezintă 80% din media de admitere la liceu.

Potrivit regulamentului de organizare a examenului, anunțat de Ministerul Educației, media generală la Evaluarea Națională 2022 va fi calculată, indiferent dacă una sau mai multe din notele obținute la Evaluarea Națională sunt inferioare notei 5.

Rezultatele la Evaluare Națională 2022 sunt fi afișate pe site-ul Ministerului Educației, edu.ro, în secțiunea specială Rezultate Evaluare Națională 2022 și pe paginile de internet ale inspectoratelor școlare.

Așa după cum arată datele, județul Maramureș are7 elevi cu media 10, în timp ce la Cluj sunt nu mai puțin de 17 medii 10.

În Harghita și Covasna NICI UN ELEV nu a reușit să obțină media 10!!!

Județul Alba are trei elevi de 10, iar în Bihor patru elevi au reușit să obțină media 10.

Pe site-ul Ministerului Educației pot fi văzute și comparate toate mediile din țară.

Mai jos afișăm lista cu unitățile de învățământ care au dat elevii de zece:SCOALA GIMNAZIALA „DIMITRIE CANTEMIR” BAIA MARE – 1 elev,COLEGIUL NATIONAL „GHEORGHE SINCAI” BAIA MARE – 4 elevi,SCOALA GIMNAZIALA „GEORGE COSBUC” SIGHETU MARMATIEI – 1 elev,SCOALA GIMNAZIALA „NICOLAE IORGA” BAIA MARE – 1 elev.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *