ACŢIUNI ÎN WEEKEND: Şoferii băuţi şi drogaţi prinși de poliţiştii maramureşeni

În week-end-ul care tocmai s-a încheiat, polițiștii cu atribuții rutiere din Groși, Seini, Șomcuta Mare, Baia Sprie, Târgu Lăpuș, Suciu de Sus, Sighetu Marmației, împreună cu polițiștii Serviciului Rutier, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului de Ordine Publică și reprezentanți ai R.A.R. Maramureș, au organizat și executat acțiuni pe principalele artere din județ, pe linia prevenirii și combaterii traficului și consumului ilicit de droguri, pentru identificarea conducătorilor auto care conduc sub influența băuturilor alcoolice și care nu respectă regimul legal de viteză.

În cadrul acțiunilor, au fost verificate aproape 200 de autovehicule, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 138 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 106.270 lei.
Amenzile au fost aplicate conform Legii 61/1991, O.U.G. 195/2002 și O.U.G. 28/199.
Ca măsuri complementare, polițiștii au dispus reținerea a 10 permise de conducere și a 10 certificate de înmatriculare.

Totodată, polițiștii maramureșeni au depistat 15 bărbați din Maramureș cu vârste cuprinse între 18 și 31 de ani, în timp ce conduceau autovehicule sub influența substanțelor psihoactive, iar în urma controlului corporal, asupra unuia dintre aceștia au fost găsite substanțe interzise. Toți conducătorii auto au fost transportați la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a substanțelor psihoactive din organism.

Alți patru bărbați din județ cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani au fost depistați de polițiști pe raza municipiilor Baia Mare și Sighetu Marmației în timp ce aveau asupra lor substanțe interzise.
De asemenea, au fost identificați în trafic doi bărbați de 22 și 45 de ani în timp ce conduceau cu o alcoolemie de 0,46, respectiv 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Un alt bărbat de 36 de ani din Ruscova a fost identificat de polițiști în timp ce conducea o motocicletă neînmatriculată cu o alcoolemie de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat și fără să dețină permis de conducere.

Un bărbat care a condus fără permis de conducere și altul care a condus cu o alcoolemie de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat au fost implicați în accidente rutiere soldate cu pagube materiale, iar un tânăr de 20 de ani din Groșii Țibleșului a condus o motocicletă neînmatriculată.
Pe numele tuturor celor care au comis faptele penale, polițiștii au întocmit dosare penale și continuă cercetările.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *