”Ai primit un e-mail, sau un SMS de la Netflix pentru actualizarea informațiilor? Ai grijă, sunt infractori cibernetici”

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) atrage atenția asupra unei înșelătorii ai infractorilor cibernetici care se folosesc de numele brandului Netflix.

”Ai primit un e-mail, sau poate chiar un SMS de la Netflix, prin care ești notificat că trebuie să-ți ‘actualizezi informațiile de client’? Ai grijă! În spatele inițiativei sunt infractori cibernetici care vor să-ți fure datele de autentificare.

Textul în limba română este unul corect din punct de vedere gramatical, ceea ce, în lipsa unor verificări elementare, ar face ca un astfel de atac să aibă o rată de succes crescută.

Verifică mereu sursa mesajului primit, înainte de a efectua o acțiune potențial dăunătoare pentru dispozitivele sau datele tale.

Evită accesarea de link-uri provenite din surse necunoscute și scanează-le cu o soluție de securitate.

Atunci când activezi online, asigură-te că ești pe site-ul dorit prin verificarea atentă a numelui de domeniu oficial utilizat de compania vizată. Evită redirecționarea către pagini de autentificare din link-uri primite online.

Nu uita că te poți antrena să identifici la timp identifica tenativele de fraudă de pe internet pe site-ul https://sigurantaonline.ro. Siguranta Online este o campanie de conștientizare la nivel național, derulată de DNSC, Poliția Română și Asociația Română a Băncilor, alături de parteneri din zona privată” – a fost mesajul celor de la DNSC.

sursa: facebook Directoratul Național de Securitate Cibernetică – DNSC

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *