„Alături de UCRAINA” este prima campanie de donare de sânge din acest an organizată de S.C. VITAL S.A

„Alături de UCRAINA” este prima campanie de donare de sânge din acest an organizată de S.C. VITAL S.A în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină Maramureș.

Ca de fiecare dată, zeci de angajați din Agenția Baia Mare au donat sânge, dăruind astfel o șansă la viață vecinilor noștri ucrainieni, aflați la nevoie în această perioadă. Pentru recoltare s-au folosit materiale sterile, de unică folosință, iar înainte de recoltare toți cei care au dorit să doneze sânge au fost consultați de un medic și li s-au facut câteva testări pentru a se stabili dacă îndeplinesc toate condițiile pentru donare. De asemenea, fiecare donator a fost asistat de un medic și o asistentă, pentru a preveni orice fel de reacții post donare (stări de slăbiciune, amețeala, lipotimie, etc). Cu ocazia prezentării la donare se pot depista anumite boli, în urma consultației medicale și în urma testelor de sânge care se efectuează în predonare și în postdonare. Rezultatul analizelor de laborator – anemie, glicemie, hepatita, HIV/SIDA, sifilis, HTLV, ALT (pentru ficat), grupa de sânge și Rh. Rezultatele se primesc individual.

Campania s-a derulat sub sloganul ” Toți avem același sânge  – Alături de UCRAINA ” și s-a adresat angajatilor societății VITAL S.A care au dorit să doneze sânge, de la birou, în condiții bune de siguranță. La finalul campaniei volumul de sânge recoltat cu succes a fost de aproape 15 litri.

Acțiunile de responsabilitate socială au găsit mereu o largă deschidere din partea conducerii societății VITAL S.A., ele fiind puse în practică de reprezentantele departamentului Relații Publice.

Multumim pe acestă cale tuturor celor care s-au implicat în această campanie și reamintim tuturor celor care doresc să doneze sânge că o pot face oricând la Centrul de Transfuzie Sanguină Maramureș cu sediul în Baia Mare, strada George Coșbuc nr. 20/C.

Sănătate maximă și să fie de folos tuturor celor aflați în nevoie!

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *