Amazing Criosauna in Baia Mare – Terapie prin frig

Dacă îți dorești un corp frumos, criosauna este o alegere inspirată. Recunoscută în rândul celebrităților și a atleților din lumea întreagă, aceasta aduce beneficii atât pentru sănătate, cât și pentru frumusețe. Astfel, dacă visezi la o slăbire sănătoasă, la o piele fără celulită sau la recuperarea unor leziuni, acest articol este pentru tine. Îți vom povesti ce înseamnă criosauna, cum a apărut aceasta și ce beneficii îți poate aduce. De asemenea, vei afla cum funcționează terapia prin frig, ce presupune o ședință și cum îți poți pregăti corpul pentru expunerea la temperaturile scăzute.

1. CE ESTE CRIOSAUNA

Criosaună, crioterapie, terapie prin frig, aerocrioterapie – câte nume, atâtea diferențe în definirea acestei terapii. Dacă unele dintre acestea tot fi tratate ca sinonime, există, însă, și particularități ce apar între termeni.

2. CARE ESTE EFECTUL EXPUNERII LA FRIG ?

Temperaturile scăzute stimulează receptorii. Prin șocul termic controlat pe care corpul îl suportă, frigul devine un aliat important în lupta cu durerile sau kilogramele nedorite. De asemenea, criosauna energizează organismul și îl pregătește pentru efort.

Totuși, cum reușește terapia prin frig să ne ofere atâtea beneficii?

E simplu. Știm că temperatura corpului este de 36,5°C. Mai știm că frigul stimulează mecanismele naturale, astfel încât organismul să producă cantitatea de energie/căldură pentru a menține constantă această temperatură. Un alt aspect important care demonstrează puterea criosaunei este acela că, pentru fiecare 14 terminații nervoase care răspund la rece, doar una sau două terminații răspund la cald. Reactivitatea sporită la rece crește nivelul de oxigen din celule, sporește activitatea acestora și îmbunătățește metabolismul. Există diverse locuri unde poți practica criosauna: de la saloane de înfrumusețare, wellness sau cabinete de medicină sportivă, până la hoteluri sau cabinete spa. Bineînțeles, dacă ești Cristiano Ronaldo, poți să îți achiziționezi propria criosaună acasă, în care să te răcorești oricând ai chef.

3. TIPURI DE CRIOTERAPIE

A. CRIOTERAPIA LOCALĂ

Utilizarea frigului pentru a trata o zonă specifică a corpului poartă numele de crioterapie locală. Aceasta este utilizată pentru a reduce durerile și inflamațiile, pentru a ajuta la recuperarea în urma unor traumatisme, dar și pentru a oferi fermitate pielii.

Crioterapia locală poate fi aplicată la nivelul:

  • Încheieturilor;
  • Umerilor;
  • Gâtului;
  • Genunchilor;
  • Spatelui;
  • Tendoanelor;
  • Feței și scalpului.

Procedura presupune aplicarea aerului foarte rece în zona dorită și nu durează mai mult de câteva minute.

B. CRIOTERAPIE INTERNĂ

Crioterapia internă este utilizată în medicină, mai ales în domeniul chirurgical.

Conform Cryotherapy Treatments, această tehnică a fost utilizată cu succes pentru a trata anumite tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de prostată, de ficat sau retinoblastomul (o tumoră a retinei ce apare preponderent la copii). Ca procedură, crioterapia internă sau crio-operația este mai puțin invazivă decât o intervenție chirurgicală obișnuită.

C. CRIOTERAPIA TOTALĂ A CORPULUI – CRIOSAUNA

Dacă îți dorești să descoperi beneficiile crioterapiei pe (toată) pielea ta, trebuie să încerci criosauna.

Această tehnică este utilizată pentru o serie variată de motive:

  • Recuperare medicală;
  • Slăbire;
  • Redarea fermității pielii;
  • Dobândirea unei stări generale de bine.

Acestea fiind spuse, să vedem, în continuare, cum funcționează criosauna și ce presupune o ședință.

VREI SĂ ÎNCERCI CRIOSAUNA?

Dacă vii la Amaizing Criosauna Baia Mare, prima ședință are un preț special.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *