Asistent medical lovit cu pumnul în zona feței la UPU SMURD Baia Mare. Agresorul a fugit

Incident grav azi-noapte la UPU SMURD a Spitalului Județean de Urgență Baia Mare. Un asistent medical din Vima Mică (25 ani) a fost lovit cu pumnul în zona feței de aparținătorul unei bătrâne pe care o adusese la Urgență cu autoturismul proprietate personală.

Conform informațiilor noastre asistentul medical a intervent pentru a prelua pacienta, dar la un moment dat probabil din cauza mulțimii adunate în fața Unității de Primiri Urgențe, femeia ar fi căzut de pe targă. În acel moment, un aparținător al pacientei, un bărbat în vârstă de 31 ani, din Baia Mare, a sărit pe asistent și l-a lovit cu pumnul în zona feței după care a fugit.

După ce pacienta a fost preluată de medici aparținătorii au provocat scandal în interiorul UPU SMURD a Spitalului Județean de Urgență Baia Mare. Agenții de pază care asigură securitatea unității medicale a alertat poliția. Mai multe echipaje al ajuns la fața locului și într-un final au identificat agresorul. Bărbatul a fost sancționat contravențional la Legea 61/1991 republicată.


Asistentul medical nu a depus plângere împotriva agresorului. Totuși polițiștii pe lângă amenda aplicată au deschis și dosar penal pentru comiterea infracțiunii de loviri și alte violențe.

Medicul șef UPU spune că asistentul nu a scăpat-o

„Asistentul șef de tură și asistentul din triaj, care a fost lovit, au încercat să tragă pacienta de pe bancheta mașinii, capul ei căzând pe spate în momentul când au tras-o, ea fiind o pacientă supraponderală și greu de manevrat din acea poziție. Toată lumea se uita cum doar doi oameni trag de ea, în speță aparținătorii, ca să o scoată din mașină cât mai repede, femeia fiind în stare critică. Când capul femeii a căzut pe spate, un aparținător s-a enervat, i-a aplicat lovituri peste spate asistentului din triaj și fiul acestuia, când a văzut că tatăl lui îl agresează pe asistent, ce s-a gândit el să facă? – să lovească cu pumnul în față, că așa e la noi educația civică.

Acestia au avut impresia că o scapă pe femeie, atunci când se chinuiau să o scoată din mașină de fapt. Cu toate acestea, au luat-o pe brațe pe femeie, au pus-o pe targă și i-au acordat primul ajutor, cu toate injuriile si agresiunile fizice. Imaginile sunt clare – cum asistentul șef de tură și asistentul din triaj au procedat ca la carte și merită tot respectul pentru profesionalismul si calmul de care au dat dovada, pentru felul in care au procedat, in ciuda injuriilor verbale și fizice aduse, inclusiv agresiunea fizică. Acestia, alaturi de restul cadrelor medicale din UPU, i-au acordat primul ajutor în continuare și datorită lor femeia trăiește! Mama agresorilor in cauza a fost salvată!”, precizează Juca Dacian, medic primar medicină de urgență, medic-șef UPU SMURD Maramureș, pentru ziarmm.ro.

Ce spune Poliția

La data de 27 august a.c., ora  22.10, Poliția Municipiului Baia Mare a fost sesizată telefonic despre faptul că, în fața secției U.P.U. a Spitalului Județean de Urgențe, din Baia Mare, are loc un scandal între mai multe persoane. 

De asemenea, s-a sesizat faptul că un asistent a fost lovit cu pumnul în zona capului de către una dintre persoanele recalcitrante.  

Echipajul de poliție deplasat la fața locului a identificat persoana vătămată, ca fiind un tânăr, de 25 de ani, care, în calitate de asistent medical, a intervenit pentru a transporta în incinta U.P.U., o femeie, care ar fi fost adusă cu autoturismul personal de către aparținători. 

În momentul în care, femeia ar fi fost ridicată de către asistentul medical, aceasta ar fi căzut, fapt pentru care un tânăr l-ar fi lovit cu pumnul în zona feței, după care ar fi fugit. 

Din investigațiile efectuate în zonă s-a stabilit că agresorul este un bărbat, de 31 de ani, care plecase de la fața locului. 

În cauză se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovirea sau alte violențe.​

De asemenea cei care au tulburat liniștea publică au fost sancționați contravențional conform Legii nr. 61/1991 republicată.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *