AU SOSIT 1.515 LAPTOPURI PENTRU ELEVII DIN JUDEŢ

Ieri, 1 februarie 2021, s-au primit 1515 laptopuri de la Ministerul Educației, achiziționate prin Programul ROSE (ROmania Second Education Project). Acest proiect este implementat de către Ministerul Educației, prin Unitatea de Management a Proiectelor cu Finanțare Externă, fiind finanțat cu fonduri de la Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Obiectivul general al proiectului este „facilitarea accesului la învățământ de calitate elevilor aparținând unor grupuri dezavantajate precum și creșterea procentului de promovabilitate la examenul de bacalaureat”.

Laptopurile se vor distribui exclusiv către elevii de liceu, care fac parte din grupul țintă, conform Ordinului ministrului educației, nr. 3166/21.01.2021, privind criteriile de repartizare a laptopurilor achiziționate de Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanțare Externă prin Proiectul privind învățământul secundar – ROSE.

În cadrul proiectului se desfășoară activități remediale, în vederea creșterii procentului de promovabilitate la examenul de bacalaureat, precum și activități de consiliere și orientare școlară.

1 COMMENTS

  1. Pe bune ? Și care copil se va bucura de acel laptop. Bănuiesc că la terminarea liceului se vor da înapoi scolii, liceului. Aiurea. Și eu am 4 copii care învață on-line ,dar nu am cerut nimic. Ne descurcam cu ce avem. Trei învață și sunt elevi la liceu. Dar cu siguranță vor avea parte de ele doar ,,,,cei cu pile,,,

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *