Avalanșă în zona Vârfului Prislop. O persoana decedată si alte 2 persoane sunt în evaluare medicală.

Un apel la 112 anunță faptul că trei persoane au fost surpinse de avalanșă in zona Varfului Prislop.

În zonă, pentru salvare intervin Secția de Pompieri Vișeu de Sus, cu două echipaje EPA SMURD și Salvamont Borșa, și Jandarmeria Maramureș.

ACTUALIZARE


Fortele de interventie au ajuns la fata locului.

Din primele informații, avalanșa a surprins un grup de turiști străini aflați la schi. O persoană ar fi decedat, iar alte două sunt date dispărute.

Sabin Cornoiu, președintele Salvamont România, a avut o intervenție telefonică la Digi24, unde a detaliat: “Este vorba de un grup de turiști polonezi. Cel care a sunat la 112 a declarat că unul dintre turiști a murit și doi lipsesc. Este vorba de un grup mai mare”.

”Noi avertizări avem pe absolut toți munți din România, pentru că am avut căderi de zăpadă și acum ne confruntăm cu temperaturi ridicate. Nu vorbim despre inconștiență, ci despre o slabă evaluarea a riscurilor la care ne supunem. Prioritatea este constituirea echipelor de intervenție pentru găsirea celor doi. În zona de avalanșă ar trebui să intre numai persoane echipate corespunzător, cu saci de avalanșă, să nu riscăm. Apelul a fost primit acum 30 – 40 de minute”, a mai adăugat Sabin Cornoiu.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *