Baia Mare va avea un loc de joacă incluziv, dedicat copiilor cu dizabilități, în Parcul Central din Baia Mare.

La nivelul Administrației Publice Locale a Municipiului Baia Mare continuăm să acordăm o atenție deosebită problemelor cu care se confruntă persoanele cu nevoi speciale. Pe parcursul anilor am venit cu mai multe proiecte destinate îmbunătățirii condițiilor de viață pentru această categorie vulnerabilă. A venit acum momentul să mai adăugăm o investiție destinată cetățenilor speciali: un loc de joacă dedicat exclusiv copiilor și tinerilor cu dizabilități, care va fi finalizat cel târziu în septembrie 2021.

Dorim sa asigurăm copiilor cu dizabilități drepturi egale în abordarea  spațiilor publice destinate relaxării și jocului, sens în care, în Parcul Central, pe o suprafață generoasă de aproape 500 de metri pătrați, vom construi un loc de joacă dotat cu echipamentele  cele mai performante și utile pentru copiii care au alte abilități decât avem noi. Ne dorim ca în acest fel să aibă, într-un loc protejat, dar și într-un mediu frumos, posibilitatea să își petreacă timpul liber alături de părinți. Consider că este un lucru care ține de civilizație ca în oraș să avem astfel de facilități“, declară primarul Cătălin Cherecheș.

Locul de joacă va dispune printre altele de un carusel, hintă integrativă, aparat fitness – staţie tragere, balansoar special, aparat fitness pentru umeri şi braţe și ansamblu de joacă, toate adaptate pentru a răspunde  nevoilor specifice.

În acest demers avem și sprijinul tinerilor inimoși de la Rotaract Baia Mare, care donează municipalității echipamentele destinate realizării acestui loc de joacă și unde,  prin intermediul Direcţiei de Asistenţă Socială, vor fi desfășurate zilnic  activităţi specifice nevoilor acestei categorii speciale“, a mai arătat primarul.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *