Băimărenii pot preda brazii de Crăciun pentru reciclare

Locuitorii orașului care aruncă deja brazii de Crăciun pot face o faptă bună și să îi recicleze. În cadrul proiectului SPIRE, până în 12 ianuarie 2023, pe parcursul întregii zile, băimărenii pot să doneze brazii de Crăciun la punctele de colectare din Baia Mare.

Acestea sunt amplasate în Cartierul Gării (Parcare zona Penny), Cartier Săsar (zona RFN parcarea de lângă biserica greco-catolică), Centrul Vechi (parcarea din Piața Păcii vizavi de cinematograful Minerul), Cartierele Progresului și Traian (Parcul Mara parcare str. Progresului lângă locul de joacă), Cartierul Vasile Alecsandri (parcare str. Pășunii colț cu strada Banatului), respectiv Cartier Grivița (parcare de la Casa Căsătoriilor, str. Minerilor).

Cei care donează brăduții sunt și recompensați. Băimărenii care vor lua parte la această inițiativă de reciclare vor fi recompensați cu 30 de iLEU. Pentru a intra în posesia recompensei iLEU, aceștia sunt rugați să scaneze codurile QR de pe mash-ul de la fiecare locație și să completeze formularul care le va apărea după scanare. iLEU este un sistem local de recompense funcțional în Municipiul Baia Mare pentru implicarea în acțiuni de reducere a efectelor schimbărilor climatice și impactului acestora asupra calității vieții urbane. iLEU poate fi obținut prin participarea la evenimente organizate de Municipiul Baia Mare în cadrul proiectului SPIRE. De asemenea, pentru mersul pe jos sau cu bicicletele la serviciu, școală etc.

iLEU poate fi utilizat în cadrul SPIRE HUB pentru produse obținute cu ajutorul gravurii laser sau imprimantelor 3D. Proiectul SPIRE este finanțat de Comisia Europeană prin programul UIA (Acțiuni Urbane Inovative) și implementat de Municipiul Baia Mare.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *