Bolnavii de cancer, hrăniți de 8 lei pe zi, la Spitalul Județean din Baia Mare. Conducerea, anchetată după înjumătățirea banilor pentru mâncare.

Situație revoltătoare la Spitalul Județean din Baia Mare, unde zeci de mii de lei din bugetul pentru mâncare au rămas necheltuiți în fiecare lună, în timp ce bolnavii primeau meniuri de 7-8 lei pe zi, dezvăluie Europa FM.

Potrivit sursei citate, la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, autoritățile au efectuat un control care a scos la iveală că, în luna ianuarie, spitalul a înjumătățit porțiile de mâncare destinate pacienților, lăsând necheltuiți aproape 60.000 de lei.

Raportul întocmit după control arată că bolnavii de cancer primeau mâncare de 8,42 lei/zi în loc de 15 lei, iar femeile care abia născuseră aveau meniu de 7,17 lei pe zi, în loc de 15 lei.

Raport oficial: Niciunul dintre meniurile pentru pacienți nu a avut prețul apropiat de valoarea alocată.

  • Meniu colecist I cu o alocare financiară la nivelul sumei de 10 lei. Preț mediu rezultat în urma calculelor de cost 3,11 lei/zi.
  • Meniu oncologie cu o alocare financiară la nivelul sumei de 15 lei. Preț mediu rezultat în urma calculelor de cost 8,42 lei/zi.
  • Meniu lăuze cu o alocare financiară la nivelul sumei de 15 lei. Pret mediu rezultat în urma calculelor de cost 7,17 lei/zi.
  • Meniu pediatrie 3-16 ani cu o alocare financiară la nivelul sumei de 12 lei. Preț mediu rezultat în urma calculelor de cost 7,25 lei/zi.
  • Meniu Ulcer I cu o alocare financiară la nivelul sumei de 10 lei. Preț mediu rezultat în urma calculelor de cost 3,82 lei/zi.

De-aia mâncarea era cum era, pentru că era o economie de 3-4 lei la fiecare meniu zilnic, deci, din capul locului, nu aveai cum să acoperi toate mesele așa cum trebuie.” a declarat Ionel Bogdan, Președintele Consiliului Județean Maramures.

Diferențele amintite s-au concretizat la nivelul lunii Ianuarie 2021 într-o economie la bugetul SJUBM de 58 776,071 RON, alocată preparării hranei pentru bolnavi, necheltuită, însă, în acest scop.

Sursa citată precizează că din raportul oficial reiese că niciunul dintre meniurile pentru pacienți nu a avut prețul apropiat de valoarea alocată. În urma controlului, s-a declanșat o a doua anchetă, care urmează să stabilească și ce s-a întâmplat cu banii care nu au fost cheltuiți pentru mâncarea bolnavilor – în ianuarie, suma a fost de 58.776,071 lei.

Mai jos regasiti RAPORTUL INTEGRAL!

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *