”BUN DE MARAMUREȘ” – SFÂNTA MARIA – Dorul pâinii de acasă

Consiliul Județean Maramureș, în parteneriat cu Asociația Rădăcinilor Străbune, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale ”Liviu Borlan” Maramureș și Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, vă invită la a VIII-a ediție a Târgului ”Bun de Maramureș”, organizat cu ocazia sărbătorii Sfintei Maria.

Anul acesta, echipa Consiliului Județean Maramureș a gândit o serie de activități tradiționale, potrivite pentru perioada de post în care ne aflăm, care vor fi derulate în cadrul târgului ”Bun de Maramureș de Sfântă Mărie”. Acestea sunt dedicate în special diasporei maramureșene, care în luna august se întoarce pe meleagurile natale. 

Pe lângă promovarea meșterilor populari și a producătorilor tradiționali, evenimentul vă propune următoarele activități dedicate lunii diasporei:

”Dorul pâinii de acasă” – atelier de coacere a pâinii într-un cuptor tradițional, cu respectarea ritualului strămoșesc specific acestei activități; 

”Familii reunite – crearea de noi amintiri” – vizitatorii vor găsi în ”Satul de pe deal” un colțișor foto amenajat în stil tradițional maramureșean, unde familiile reunite vor avea posibilitatea creării unor amintiri unice;

”De Sfântă Mărie Mare” – concert de pricesne susținut de ansambluri folclorice din județul Maramureș.

Evenimentul se va desfășura în perioada 13 – 14 iulie 2022, între orele 12:00 și 20:00. Accesul publicului la târg se face pe bază de bilet, iar prețul acestuia este de 5 lei.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *