Cătălin Cherecheș: „Baia Mare solicită ACCES pentru suporteri la partidele din cadrul Final Four” abonamentele se vor pune în vanzare cu trei zile înainte de începerea competiției.

Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare, într-o postare făcută pe o reţea de socializare, a precizat faptul că localitatea solicită acces pentru suporteri la partidele din cadrul Final Four-ului EHF European League. Meciurile se vor disputa în acest weekend, în oraşul Baia Mare.

Edilul a punctat faptul că în cadrul aceastei competiţii internaţionale vor participa patru naţiuni de top. Chereches solicită astfel Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă (CNSSU) si Guvernului Romăniei să se aprobe o participare de 30% din capacitatea de 2.200 de locuri.

Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare:Baia Mare solicită ACCES PENTRU SUPORTERI, cu respectarea unor condiţi si măsuri stricte, la partidele din cadrul Final Four-ului EHF European League care se va desfăsura în weekend în orasul nostru. Aşteptăm răspunsul Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă şi a Guvernului Romăniei.

În perioada 8-9 mai 2021, în Sala Sporturilor „Lascăr Pană” din Baia Mare va avea loc turneul final al competiţiei internaţionale EHF European League Women, cel mai important eveniment handbalistic organizat vreodată în Romănia la nivelul echipelor de club. Vor participa cele mai valoroase echipe care au ajuns în această fază a competiţiei (Final Four) în urma meciurilor disputate în sezonul 2020/2021, reprezentând patru naţiuni de top din handbalul mondial: Nantes Atlantique Handball (Franţa), Ikast-Bording Handbold (Danemarca), Sifok KC (Ungaria) şi reprezentanta Romăniei: CS Minaur Baia Mare.

Din capacitatea de 2.200 de locuri, cerem să ni se aprobe ocuparea a minimum 30% dintre acestea. Măcar 700 de băimăreni să aibă oportunitatea de a reveni în sala sporturilor, după un an în care ni s-au interzis toate, fiind închise usile sălilor de sport, ale teatrelor, nunţile, botezurile, concertele si alte evenimente sociale, să ne susţinem echipa, cu atât mai mult cu căt nu este vorba despre o competiţie oarecare, ci una de nivel european, unde ne reprezentăm cu atăt mai mult cu căt nu este vorba despre o competiţie oarecare, ci una de nivel european, unde ne reprezentăm cu măndrie ţara! În ultimul an am simţit cu toţii efectele pandemiei de Coronavirus, în urma cărora au fost suspendate o serie de evenimente din diferite domenii de activitate, inclusiv manifestări culturale, artistice şi sportive. Sportul a fost extrem de afectat pe plan mondial, multe competiţii au fost anulate, altele amănate şi reprogramate (ex: Jocurile Olimpice de la Tokio 2020), iar unele întreceri s-au desfăsurat după regulamente speciale, cu respectarea unor protocoale medicale extrem de stricte.

Primarul băimărean mizează pe situaţia epidemiologică de la nivelul municipiului care este de 0,5 la mie, dar şi pe faptul că 56.000 de localnici au fost deja vaccinaţi.

Cătălin Chereches:Situaţia epidemiologică în Baia Mare din acest moment este de 0,5 la mie, în urma eforturilor autorităţilor judeţene şi locale, dar şi datorită seriozităţii cetăţenilor, care au respectat restricţiile impuse. Municipiul Baia Mare are în acest moment 3 centre de vaccinare active, a demarat vaccinarea în societăţile comerciale de mari dimensiuni şi pănă în acest moment, din totalul populaţiei de 146.000 de locuitori au fost vaccinaţi 56.000 de locuitori.

Accesul în interior si reglementări

Cherecheş spune că prin această excepţie, respectiv prin acordul favorabil al CNSSU, se va da dovadă de o relaxare a restricţiilor, iar dacă va fi posibil, abonamentele vor fi puse în vănzare cu trei zile înainte de începerea competiţiei Final Four.

Abonamentele vor putea fi achiziţionate de persoanele vaccinate, de cei care au trecut prin boală (90 de zile), dar şi de cei care vor fi de acord să fie testaţi la intrarea în sală, iar rezultatul să fie negativ.

Cătălin Cherecheş:CS Minaur Baia Mare este un club sportiv de drept public aflat în subordinea Consiliului Local şi al municipiului Baia Mare şi,In consecinţă, am solicitat emiterea unei decizii a CNSSU şi a Guvernului Romăniei pentru desfăşurarea competiţiei EHF European League Women (Baia Mare, 8-9 mai 2021) cu public, astfel incăt să se facă o excepţie, în condiţille în care ne obligăm să respectăm câteva măsuri de siguranţă.

Vrem să oferim un exemplu cu privire la relaxarea restricţiilor, respectiv toate măsurile de siguranţă din perspectivă epidemiologică, inclusiv cele impuse de Federaţia Europeană de Handbal (EHF) prin regulamente şi Conceptul de igienă al turneului final organizat în Baia Mare.

Vom pune în vânzare abonamente cu 3 zile înainte de începerea competiţiei, valabile pentru cele 4 meciuri care vor avea loc, acestea fiind abonamente unice si nominale, netransmisibile. Vor avea posibilitatea de a achiziţiona abonamente doar persoanele vaccinate, cei care au trecut prin boală în ultimele 90 zile, şi/sau cei care vor fi supuşi testării într-un spaţiu amenajat în zona de desfăşurare a evenimentului, cu condiţia ca rezultatul testului să fie negativ. Accesul în sală va fi permis cu 45 minute înainte de începerea meciurilor, cu monitorizarea respectării distantării sociale pe circuite unice.

Se va respecta destanţarea, iar părăsirea locului se va putea face doar în cazuri de maximă urgentă.

Cătălin Cherecheş:Locurile ce vor putea fi ocupate de spectatori în tribune vor fi dispuse cu respectarea distanţării de 1,5/2 m la stânga-dreapta-faţă-spate pentru spectatori. Se va lua măsura blocării locurilor neocupabile. leşirea va fi organizată pe circuite unice, atăt la finalul meciurilor, cât şi la pauzele dintre reprize, cu menţiunea că părăsirea locului de către suporteri în perioada pauzei va fi posibilă doar pentru necesităţi fiziologice şi situaţii cu caracter de urgenţă. Vor fi amenajate spaţii destinate accesului la toaletă. Monitorizarea tribunelor se va efectua cu ajutorul angajaţilor Jandarmeriei Maramureş şi Poliţia Locală Baia Mare, aceştia fiind dispuşi la căte 3 rănduri din tribune şi având responsabilitatea monitorizării și a conducerii persoanelor în perioada de pauză.

Sursa: ziaruldemaramures.ro

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *