CĂTĂLIN CHERECHEȘ: „Mărturii și mărturisiri la cumpăna dintre ani. Voi continua să mă dedic până la sacrificiu pentru băimăreni și pentru Baia Mare!”

Mi-ați acordat de mai bine de 10 ani încrederea voastră, dragi băimăreni, timp în care, alături de majoritatea dintre voi, am făcut uneori pași extremi în dezvoltarea și modernizarea orașului nostru, în sprijinul și susținerea tuturor categoriilor sociale care formează comunitatea noastră.https://c8bf3afba3d92eff3b868c8be4fed17f.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Nu a fost mereu ușor, dimpotrivă, adesea am avut lupte grele de dus, unele mai vizibile, altele mai puțin. Totuși, ca omul care și-a înțeles perfect menirea și își respectă misiunea, precum și oamenii care i-au încredințat-o, am continuat să merg pe același drum înainte, tot înainte, indiferent de piedici, de loviturile și pierderile adesea personale pe care acesta le-a implicat.

Mi-ați fost alături în multe momente cruciale și ați dovedit că eforturile mele sunt susținute și apreciate de comunitate, fapt pentru care vă mulțumesc. Ați înțeles că numai împreună putem evolua și doar făcând front comun putem câștiga. Chiar dacă am avut parte de cele mai multe ori de simpatia societății civile, sper că nu este cineva care să creadă că aș fi interesat de adulația publicului. Am demonstrat nu o dată că sunt dispus să renunț la notorietatea pozitivă, prin măsuri nu neapărat apreciate, însă atât de necesare pentru comunitatea noastră și pentru viitorul municipiului Baia Mare!

Sunt primarul orașului nostru pentru a face bine comunității și orașului, nu pentru a gâdila orgolii personale și pentru a văduvi acest loc care ne este nouă, băimărenilor, ACASĂ! Desigur, binele nu se face cu forța, însă nici administrația nu se face cu pupici cu sclipici la adresa societăților și politicienilor care reprezintă diverse grupuri de interese preocupate de propria bunăstare, nicidecum a oamenilor!

Cine își imaginează că îmi pasă câtuși de puțin de manevrele prin care unii încearcă să îmi șifoneze imaginea prin criza deșeurilor din Baia Mare, se află într-o gravă eroare! Nu țin cu dinții de fotoliul de primar și dacă va fi ca oamenii să mă taxeze tot pe mine pentru că scap orașul nostru de o organizație de tip mafiot care se hrănește din buzunarul public și nu vrea să renunțe la jecmănirea cetățenilor, care își bate joc de ani de zile de noi și de cetățeni, care promite și nu livrează, încasează, dar nu lucrează, atunci fie!Prin simplul fapt că mă voi asigura că această societatea nu va mai lucra nu doar în Baia Mare, ci nicăieri în România, este cel mai mare bine pe care îl pot genera băimărenilor și românilor!

Imaginea frumoasă și modernă pe care încercăm să o generăm pentru orașul nostru de zece ani a fost pătată zilele acestea de mormanele de gunoi pe care, în semn de șantaj, o societate cu încrengături la nivel județean și național, politic și economic o încearcă pentru a nu le fi închis robinetul de la banii publici. Încasați din două surse, pentru aceleași servicii jalnice și nesatisfăcătoare. I-am avertizat adesea, s-au jurat, au promis, și-au asumat, însă nu au livrat. I-am tăiat de la banul public!

„Cherecheș e de vină pentru criza gunoaielor”. „Cherecheș a îngropat Baia Mare în gunoaie”. Da, așa este! Dar criza asta este trecătoare, ne afectează vizual, sentimental, însă lucrăm zi – noapte pentru a remedia această neplăcere. Ne costă? Da. Ne costă. La fel ca orice altă acțiune. Vă garantez însă că ne costă mai puțin decât am fi achitat societății șantajiste care vrea doar să încaseze, nu și să presteze servicii de calitate, conform contractului care a fost oricum încălcat în numeroase momente și feluri!

Ne-am organizat, intervenim, facem ceea ce nu a făcut această societate, încălcând contractul, ne scăpăm de o cheltuială uriașă, pentru un serviciu pe care îl putem și îl vom gestiona noi, la nivelul autorității locale. Așa cum trebuia să procedăm demult. Așa cum trebuia să facem din prima secundă în care am realizat ce glumă ieftină, penală și mâncătoare de bani publici este Asociația județeană de gestionare a deșeurilor, unde se toacă banii administrațiilor locale maramureșene, însă nu se face nimic!

Va fi curățenie și ordine din nou în Baia Mare în cel mai scurt timp. Vom scăpa de gunoaie și la propriu, dar și la figurat. Vom avea mai mulți bani, deoarece nu vom mai achita servicii la triplu preț pentru a se îmbuiba unii din bugetul local și din cel județean! Dacă pentru asta trebuie să plătesc cu pătarea imaginii mele, fie!

Nu e ca și cum pentru băimăreni și pentru Baia Mare nu am plătit deja atât de scump pe plan personal! Cu luni de zile petrecute la pușcărie, ca un ultim infractor periculos, FĂRĂ SĂ FIU CONDAMNAT, doar pentru a fi constrâns să renunț la administrație și pentru a nu candida! Nu m-au îngenuncheat ei, m-am întors mai puternic și dispus să îmi caut dreptatea în justiție, în timp ce continui să lupt pentru băimăreni și pentru Baia Mare.

Oprobriul public, șifonarea imaginii mele sunt în acest caz un preț atât de mic pentru un ideal atât de măreț și bun pentru comunitatea noastră și pentru Baia Mare: servicii de calitate, la prețuri mici, asigurate direct de municipalitate, nu de firme private tip caracatiță.

Veți rămâne poate supărați pe mine sau poate o să vă treacă atunci când veți înțelege cu adevărat ce s-a întâmplat și veți vedea cât de bine e să fim liberi, să ne gestionăm singuri și la prețuri corecte acest tip de servicii. Să știți și că eu nu sunt supărat pe nimeni. Chiar dacă nu e plăcut să fiu făcut cu ou și cu oțet, eu știu că am ales corect și fac ceea ce trebuie pentru băimăreni și pentru Baia Mare. Este ceva ce mi-am asumat deja, de mult, încă dinainte să fiu ales primarul orașului nostru. Voi continua să mă dedic până la sacrificiu pentru băimăreni și pentru Baia Mare!

În noul an îmi doresc și vă doresc mai ales să fim sănătoși! Să fim purtați în activitatea noastră, indiferent de domeniu, de gânduri și intenții curate, de dorința de mai bine pentru noi și familia noastră, dar și a comunității noastre. Pașii să ne fie călăuziți de Dumnezeu, de credință, speranță și lumină. Să avem curajul de a merge tot înainte, chiar dacă uneori cărarea pe care suntem este plină de îndoieli, provocări și încercări. An nou mai bun, cu sănătate și împliniri pe toate planurile, dragi băimăreni, maramureșeni și români. La mulți ani, Baia Mare! La mulți ani, Maramureș! La mulți ani, România!

Cătălin Cherecheș
Primarul municipiului Baia Mare

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *