Conferința finală a proiectului FoodChains 4 Europe (FC4EU) – Lanțuri alimentare pentru Europa

Consiliul Județean Maramureș, în calitate de partener în cadrul proiectului FoodChains 4 Europe (FC4EU) – Lanțuri alimentare pentru Europa, invită factorii interesați din domeniul alimentar să participe la Conferința finală a proiectului FC4EU, care va avea loc în format online, joi, 7 octombrie 2021, începând cu ora 11:00.

Evenimentul este organizat de Provincia Flevoland (Regatul Țărilor de Jos), partener lider al proiectului FC4EU, împreună cu partenerii de proiect din regiunile Plovdiv/ Sofia (Bulgaria), Emilia-Romagna (Italia), Greater Manchester (Marea Britanie) și Maramureș (România).

Conferința reprezintă un prilej de bilanț privind realizările proiectului FoodChains 4 Europe, implementat în perioada 2017-2021, cu finanțare prin programul Interreg Europe, precum și un prilej de planuri de viitor pentru inovarea lanțurilor alimentare și cooperarea interregională.

Cele 5 regiuni implicate în proiectul FC4EU vor prezenta rezultatele muncii derulate pe parcursul a cinci ani de colaborare și învățare reciprocă, care s-au concretizat cu elaborarea și punerea în aplicare a planurilor de acțiune regionale pentru dezvoltarea lanțurilor alimentare.

Programul Conferinței va începe joi, 7 octombrie 2021, la ora 11:00 (ora României), cu o introducere și o sesiune în plen în care se vor prezenta obiectivele proiectului FC4EU și rezultatele schimburilor de experiență dintre regiunile partenere. De asemenea, vor fi organizate sesiuni tematice în paralel, în cadrul cărora se vor discuta rezultatele specifice și acțiuni viitoare în domeniul dezvoltării și inovării lanțurilor alimentare, referitor la politici, sprijinirea întreprinzătorilor, construirea de comunități și ecosisteme alimentare, educație, cercetare, precum și informarea consumatorilor.

Consiliul Județean Maramureș mulțumește tuturor factorilor interesați din Județul Maramureș și din Regiunea de Nord-Vest pentru colaborarea și contribuția la desfășurarea cu succes a activităților proiectului FoodChains 4 Europe și pentru punerea în aplicare a Planului de acțiune privind dezvoltarea lanțurilor de producători din industria alimentară în județul Maramureș.

Formularul de înscriere la Conferința FC4EU: https://www.foodforum.nl/agenda/final-conference-foodchains-4-eu/ 

Detalii despre proiectul FoodChains 4 Europe (FC4EU) – Lanțuri alimentare pentru Europa: https://www.interregeurope.eu/foodchains4eu/ 

Vă rugăm să confirmați participarea la Conferința finală FC4EU, până la data de 6 octombrie 2021, persoană de contact: Mihaela Lițe, manager de proiect FC4EU, email: bri@maramures.ro, tel. 0262.211.544.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *