Consilierii județeni au aprobat depunerea spre finanțare prin PNRR a proiectului de modernizare și schimbarea destinației pentru fostul Centru de Planificare Familială din Baia Mare

Dezvoltarea și modernizarea clădirilor publice, precum și eficientizarea acestora din punct de vedere energetic reprezintă obiective importante pentru echipa Consiliului Județean Maramureș.

În acest sens, aleșii județeni s-au întrunit astăzi în ședința ordinară a Consiliului Județean Maramureș, în cadrul căreia au aprobat depunerea proiectului ”Reabilitare, extindere pe verticală și schimbare de destinație din clădire medicală în sediu administrativ”, din municipiul Baia Mare, str. Moldovei, nr. 14, spre finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență – PNRR.

Prin implementarea acestui proiect, se va îmbunătăți eficiența energetică a acestei clădiri, având în vedere faptul că vor fi realizate lucrări de reabilitare, izolare termică și, totodată, se va crea un spațiu mai mare prin extinderea pe verticală și recompartimentarea interioară a clădirii.

Odată ce lucrările de modernizare și extindere vor fi finalizate, destinația clădirii va fi schimbată din sediu medical în sediu administrativ și aici va fi mutat sediul Direcției Județene de Evidență a Persoanelor Maramureș. 

Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 2.120.600,71 Lei, cu TVA, și va fi finanțat prin PNRR.

”După ce am depus proiecte pentru reabilitarea școlilor speciale și a clădirii DGASPC, astăzi am votat depunerea spre finanțare a proiectului de reabilitare, modernizare și schimbare a destinației pentru clădirea de pe strada Moldovei, Baia Mare, fostul Centru de Planificare Familială. Acest proiect este ultimul pe care îl depunem pe Componența 5 – Valul Renovării din cadrul PNRR, fiind ultimele fonduri pe această axă în Planul Național de Redresare și Reziliență.

După finalizarea proiectului și reabilitarea integrală a clădirii, aici vom muta sediul Direcției Județene de Evidență a Persoanelor Maramureș, astfel încât instituția să își desfășoare activitatea într-un cadru cât mai potrivit, în prezent neavând tot spațiul de care are nevoie pentru buna desfășurare a activității.

De asemenea, prin acest proiect contribuim la modernizarea și dezvoltarea infrastructurii clădirilor publice existente în județ.”, a declarat președintele administrației județene, Ionel Bogdan.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *