Consiliul Judetean a votat! Vom avea două pasaje supraterane pentru fluidizarea traficului în zonele Clubul Văcarilor și Italsofa din Baia Mare

În ședința de astăzi a Consiliului Județean a fost votat proiectul de hotărâre care prevede încheierea unui Parteneriat între Consiliul Județean Maramureș și Primăria Baia Mare, în vederea realizării a două proiecte de investiții importante pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere în Maramureș și pentru fluidizarea traficului în municipiul Baia Mare. Este vorba de  ”Pasajul Clubul Văcarilor (Baia Mare-Recea)” și de ”Pasajul Italsofa (Baia Mare-Groși)”.

Cele două pasaje reprezintă proiecte importante de  conectivitate rutieră atât pentru sistemul de transport rutier din cadrul Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest, cât și pentru cel național, îmbunătățind astfel legăturile municipiului Baia Mare la rețeaua rutieră națională și europeană de drumuri rapide.

Realizarea obiectivelor de investiții ”Pasaj – Clubul Văcarilor (Baia Mare-Recea)” și ”Pasaj Italsofa (Baia Mare-Groși)” va asigura fluidizarea traficului din aceste două zone extrem de aglomerate la orele de vârf, iar pe viitor aceste două pasaje vor fi conectate la centura metropolitană, fiind puncte de legătură importante între municipiul Baia Mare și centura ocolitoare a orașului.

Pentru  studiile de fezabilitate necesare realizării celor două pasaje supraterane, Consiliul Județean Maramureș acordă suma de 30 de mii de euro, câte 15 mii de euro pentru fiecare studiu de fezabilitate în parte, iar încă 30 mii de euro vor fi acordați de către Primăria Baia Mare.

Sursa de finanțare va fi prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) în parteneriat cu CNAIR.

Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, a vorbit despre importanța realizării proiectelor de dezvoltare a infrastructurii rutiere existente în Maramureș: ”Cele două pasaje pe care le vom construi în parteneriat cu Primăria Baia Mare, vor rezolva problema aglomerării și vor decongestiona traficul în aceste zone. 

Pasajele vor fi construite în așa fel încât să poată prelua traficul de pe centura metropolitană a orașului Baia Mare, un alt proiect important care vizează dezvoltarea infrastructurii rutiere a județului Maramureș.

Obiectivul nostru este ca în 2023 să avem cele două pasaje funcționale, astfel încât cetățenii municipiului Baia Mare și ai județului Maramureș să poată beneficia într-un termen cât mai scurt de aceste pasaje extrem de importante pentru fluidizarea traficului, dar mai ales pentru creșterea siguranței participanților la trafic.”

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *