CONSILIUL JUDEȚEAN MARAMUREȘ A ORGANIZAT SPECTACOLE ÎN CIPRU DE ZIUA NAȚIONALĂ A PORTULUI TRADIȚIONAL ROMÂNESC

În perioada 13-15 mai, Consiliul Județean Maramureș în parteneriat cu Ambasada României în Cipru și cu Ansamblul Folcloric Național “Transilvania” au organizat o serie de concerte și expoziții dedicate Zilei Naționale a Portului Tradițional Românesc.

Evenimentele au debutat cu Vernisajul Expoziției de Costume din “Lada de zestre a Maramureșului”, urmată de concertul Ansamblului Folcloric Național “Transilvania”, ambele desfășurate în Nicosia. Ulterior, în 14 și 15 mai au avut loc concertele Ansamblului în Larnaca și Paphos.

Aceste evenimente au fost organizate cu scopul de a promova Maramureșul peste hotare, cu toate elementele sale autentice: tradițiile și datinile, portul popular, folclorul, care dau unicitate și frumusețe județului. Totodată, evenimentele cu specific tradițional sunt dedicate pentru diaspora românească.

”Pentru noi, maramuresenii, portul popular face parte din ființa noastră, fiecare cămeșă poartă cu ea o poveste și e transmisă din generație în generație. E semn de prețuire a ceea ce ne-au lăsat moștenire bunii și străbunii noștri. 

Tradițiile, cu tot ce reprezintă ele, de la portul popular, la obiceiuri de sărbătoare și folclor, sunt zestrea cea mai de preț a Maramureșului, alături de oamenii minunați ai locului și de peisajele noastre de poveste.

E greu de descris în cuvinte unicitatea Maramureșului, așa că mai bine vă invit să vedeți expoziția, să vă minunați de frumusețea costumelor noastre și apoi sunt convins că veți dori să-i vedeți pe maramureșeni la ei acasă.”, a transmis Ionel Bogdan, președintele administrației județene, celor prezenți la vernisajul Expoziției de Costume din ”Lada de zestre a Maramureșului”.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *