Consiliul Județean Maramureș marchează 30 de ani de la înființare prin organizarea de evenimente pentru cetățeni

Anul acesta, Consiliul Județean Maramureș marchează 30 de ani de la înființare. În acest sens, instituțiile din subordine vor avea o serie de activități pentru maramureșeni și pentru tot publicul interesat.

În perioada 1-6 noiembrie 2022, toate muzeele vor avea intrare gratuită pentru vizitatori pe durata programului. 

În 1 noiembrie, în Satul de pe Deal va avea loc o Șezătoare ,,Tradiții care ne unesc”, organizată de Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș.

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare organizează miercuri, 2 noiembrie, între orele 07:30 – 15:00, o acțiune de donare de sânge. Cetățenii vor putea dona sânge la Centrul de vaccinare din cadrul unității spitalicești, strada George Coșbuc, nr. 31, Baia Mare.

Tot miercuri, la Muzeul Satului din Baia Mare, începând cu ora 11:00, vor fi organizate ateliere în care vor fi activități precum: Arta împletiturilor tradiționale – clasa de estetică, Din bucătăria bunicilor – pregătirea bucatelor ca odinioară: pâine de mălai, cocuți pe vatră și fasole cu afumătură.

Joi, 3 noiembrie, între orele 09:00 – 16:00, la Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Maramureș are loc sesiunea de consiliere și orientare în carieră pentru tineri „Pașaport pentru viitor”.

Tradiționalul Târg „Bun de Maramureș” va fi deschis vizitatorilor de vineri până duminică, 4-6 noiembrie. Acesta va fi organizat în curtea Palatului Administrativ din Baia Mare, strada Gheorghe Șincai, nr. 46, și va reuni meșteri tradiționali, producători locali din Maramureș cunoscuți pentru produsele și meșteșugurile pe care le realizează.

Palatul Administrativ din Baia Mare va fi deschis vizitatorilor în zilele de sâmbătă și duminică, în intervalul orar 10:00-16:00. Grupurile de vizitatori vor putea face un tur ghidat al clădirii în care mai multe instituții publice județene își desfășoară activitatea. 

Cei care doresc să viziteze Palatul Administrativ sunt rugați să se înscrie la numărul de telefon 0262 212 110, până joi, 3 noiembrie, ora 15:00.

Având în vedere că județul Maramureș este cunoscut pentru tradițiile, folclorul și portul popular, din seria de activități nu putea să lipsească un moment artistic oferit de Ansamblul Folcloric Național „Transilvania”. Evenimentul va avea loc duminică, 6 noiembrie, de la ora 14:00, în curtea Palatului Administrativ din Baia Mare.

La împlinirea a 30 de ani de activitate a Consiliului Județean Maramureș oferim maramureșenilor o serie de activități organizate de toate instituțiile aflate în subordinea administrației județene. Este un moment în care reafirmăm faptul că administrația publică a județului este în slujba maramureșenilor, iar tot ceea ce facem aici este pentru cetățeni și pentru bunăstarea lor.

Îi îndemn pe maramureșeni să participe la aceste acțiuni în număr cât mai mare, să se bucure de frumusețea expozițiilor vernisate în cadrul muzeelor și să viziteze atât Palatul Administrativ – o clădire emblematică pentru județul nostru, cât și Târgul „Bun de Maramureș” unde pot degusta produse naturale, de calitate, obținute în gospodăriile producătorilor locali și se pot bucura de frumusețea meșteșugurilor tradiționale pe care meșterii populari le păstrează și astăzi”, a transmis Ionel Bogdan, președintele administrației județene. 

Săptămâna dedicată celor 30 de ani de activitate se va încheia luni, 7 noiembrie, prin semnarea Acordului de înfrățire între Județul Maramureș și Departamentul Cantal din Franța.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *