CULTURA SUCIU DE SUS … LA EA ACASĂ

În perioada 9 – 10 octombrie 2021, Consiliul Județean Maramureș, prin Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș, organizează în parteneriat cu Asociația Suciu de Sus expoziția ”Cultura Suciu de Sus … la ea acasă”, la Școala Gimnazială ”Florea Mureșanu”.

Evenimentul face parte din proiectul ”Interferențe Culturale” și se desfășoară în colaborare cu Muzeul Județean Satu Mare și Primăria Suciu de Sus.

Printre exponate se regăsesc artefactedescoperite în timpul campaniilor arheologice derulate de-a lungul anilor în DepresiuneaLăpușului, precum piese de bronz și de ceramică – vase splendid decorate, topoare șicelturi specifice epocii târzii a bronzului (a doua jumătate a mileniului II. î. Chr.).

Vernisajul expoziției ”Cultura Suciu de Sus … la ea acasă” va avea loc sâmbătă, 9 octombrie, ora 13:00 și va fi urmat de sesiunea decomunicări științifice pe teme de istorie și arheologie ”Interferențe culturale în spațiullăpușean”, precum și de demonstrații de olărit ale artistului ceramist Daniel Leș, Ambasador al Turismului Maramureșean.Duminică, 10 octombrie, se va organiza o deplasare la siturile arheologice din localitate.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *