CURĂȚENIA ORAȘULUI LA STANDARDE RIDICATE ȘI COST REDUS

Autoritatea Publică Locală a Municipiului Baia Mare se pregătește să renunțe la serviciile de salubrizare stradală prestate de către societatea Drusal SA. Nemulțumit de modul în care se efectuează curățenia orașului, primarul Cătălin Cherecheș a decis să schimbe regulile după care se efectuează această activitate și să impună noi standarde de calitate în domeniu.

Cătălin Cherecheș, primarul Municipiului Baia Mare: “Am finalizat un studiu de oportunitate care vizează salubrizarea stradală din Municipiul Baia Mare, pe care îl voi supune atenției Consiliului Local. În baza acestuia am constatat că pentru Municipiul Baia Mare cea mai oportună organizare a acestei activități este prin intermediul unui serviciu public care să aparțină municipiului Baia Mare și nu printr-o societate comercială. Calculele efectuate arată că tot ceea ce înseamnă investiții în utilaje și dotări necesare se amortizează din reducerea costurilor în aproximativ doi ani de zile. Vorbim aici despre costuri care se ridică la 2,5-3 milioane euro , vă menționez că s-ar înjumătăți factura la salubrizare stradală și sunt convins că ar crește exponențial atât calitatea serviciilor cât și modul în care înțelegem să facem salubrizare stradală. De altfel noi dispunem de un astfel de serviciu – Serviciul Ambient Urban – care are deja acreditările necesare și care printr-o simplă restructurare și cu un management mult mai eficient ar putea să desfășoare și această activitate. Din punctul meu de vedere, astăzi, raport la obligațiile pe care le are societatea Drusal și la ceea ce face în teren constat că sunt absolut incapabili să facă acest tip de activitate”.

2 COMMENTS

  1. Împărţiţi oraşul în 4 zone. Serviciul de curăţenie se dă, prin licitaţie , la 4 firme diferite( inclusiv SAU) , apoi să vedem rezultatele , estetice şi financiare.

  2. Asta se putea face demult nu sa îngroașe buzunarele la o firma fără concurenta care cerea cât vroia ei sa vedem concurenta și calitatea

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *