Deputatul Alexe: ”PNL a reușit să mențină neschimbate tarifele plafonate și compensate la electricitate și gaz”

Deputatul PNL de Maramureș, Florin Alexandru-Alexe, spune că PNL a reușit să mențină neschimbate tarifele plafonate și compensate la electricitate și gaz.

”Modificările la ordonanța pe energie au fost votate de plenul Camerei Deputaților, iar proiectul legislativ merge spre promulgare. PNL a reușit să mențină neschimbate tarifele plafonate și compensate la electricitate și gaz.

Printre amendamentele susținute de PNL, a mai fost introdus unul prin care aeroporturile intră pe lista operatorilor economici care vor beneficia de un tarif plafonat la maxim 1 leu/kWh. Pentru consumatorii casnici, tarifele rămân nemodificate: 0,68 lei/kWh ori 0,80 lei/kWh pentru cei cu consum mic și 1,30 lei lei/kWh pentru toți marii consumatori (casnici și non-casnici).

Prin aceste noi măsuri, protejăm populația, mediul economic, operatorii de servicii esențiale și instituțiile statului de fluctuațiile majore de prețuri ale energiei pe piețele internaționale. Guvernul este pregătit să aducă ordonanței pe energie orice modificări vor fi necesare, în funcție de evoluția situației și să transpună în legislația națională reglementările anunțate de Comisia Europeană”, a precizat Florin Alexe.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *