Deputatul Florin Alexe despre barajul Runcu: ”Am reușit să obținem o finanțare record de 67 milioane de lei”

Deputatul PNL de Maramureș, Florin-Alexandru Alexe, anunță că echipa liberală a reușit să obțină o finanțare record pentru continuarea lucrărilor la barajul Runcu din Maramureș.

Astfel, Guvernul va aloca în 2024 suma de 67 milioane lei pentru acest obiectiv.

”Finalizarea Barajului Runcu reprezintă o prioritate pentru echipa liberală. De acest proiect depinde alimentarea cu apă pentru majoritatea localităților din zona Maramureșului Istoric și alimentarea barajului Firiza, care de­ser­vește municipiul Baia Mare și împrejurimile.

În acest sens, în urma eforturilor pe care le-am făcut împreună cu Ionel Bogdan, președinte CJ Maramureș, Călin Bota, deputat și Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator, guvernările liberale din 2020 și până în prezent au alocat circa 73 milioane de lei pentru realizarea lucrărilor la baraj. Pentru anul acesta am reușit să obținem o finanțare record de 67 milioane de lei. În total, sunt 140 de milioane de lei alocați pentru finalizarea lucrărilor la baraj.

Lucrările la baraj sunt realizate în proporție de 84%. După finalizarea lucrărilor, suntem convinși că vor exista noi oportunități de investiții în zonă. Le mulțumim miniștrilor Marcel Boloș și Mircea Fechet pentru susținerea proiectului!
Împreună, dezvoltăm Maramureșul!”, a precizat Florin-Alexandru Alexe.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *