Deputatul Florin Alexe: Programul Național ”Masă sănătoasă” se extinde de la 450 de școli la 1.000 de școli”

Deputatul PNL de Maramureș, Florin-Alexandru Alexe, anunță că programul „Masă Sănătoasă” se extinde de la 450 de școli la 1.000 de școli, Guvernul alocând și finanțarea necesară pentru acest aspect.

”Programul ”Masă Caldă” a devenit „Masă Sănătoasă”, printr-o hotărâre de guvern. Prin acest act normativ, se asigură finanțarea necesară pentru o extindere ulterioară a programului. Bugetul alocat este de peste 1,1 milioane lei, sumă care permite extinderea programului până la aproape 1.000 de unități de învățământ.

Programul constă în acordarea zilnică, în mod gratuit, a unui suport alimentar constând într-o masă caldă sau, după caz, într-un pachet alimentar. În prezent, în program sunt incluse 450 de unități de învățământ din mediul preuniversitar.
Echipa liberală a preluat programul „Masă caldă” în 2019, când avea doar 50 de școli și l-a majorat, în decursul ultimilor ani, ajungând la 450 de școli și grădinițe.

Considerăm că programul reprezintă un sprijin real pentru elevii proveniți din medii defavorizate și un stimul pentru părinții lor să îi țină în școală. Continuăm împreună!”, a menționat Florin-Alexandru Alexe.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *