DOLIU ÎN MARAMUREȘ: Rapsodul Nicolae Sabău a murit la 91 de ani

În această dimineața, s-a anunțat o veste tristă: a decedat vestitul interpret de muzică populară, Nicolae Sabău. Comunitatea de la Cicârlău deplânge despărțirea de îndrăgitul interpret.

Nicolae Sabău (născut în 7 decembrue 1929) avea 91 de ani.

„O stea s-a ridicat spre ceruri pentru a lumina în veșnicii. Drum lin spre ceruri, Maestre Nicolae Sabău!”,  este unul dintre mesajele de condoleanțe transmise de cei care l-au îndrăgit.

Nicolae Sabău a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare săptămâna trecută joi. Sâmbătă a fost confirmat pozitiv COVID-19 iar luni dimineața a fost transferat la Spitalul TBC Baia Mare Suport Covid-19. Acolo, azi noapte a decedat.

Nicolae Sabău a pornit în viață cu o istovitoare scrupulozitate, urmărindu-și atingerea unui înalt ideal în artă Regizorul Televiziunii Romane, Ioan Filip, afirma că, “Nicolae Sabău este unul dintre puținii artiști care i-a dăruit cântecului, fără rezerve, întreaga lui viață, făcând din el sabie și scut, crez și legământ”. Tocmai de aceea a răzbit, devenind unul dintre cele mai viguroase talente interpretative din câte a cunoscut Ardealul și țara.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

1 COMMENTS

  1. Maestru Nicolae Sabou la cei 91 de ani avea mai multe boli ca si cantece. Se trata de multi ani. Deci afirmatia ca murit de covid este falsa.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *