DOLIU ÎN MARAMUREȘ: Rapsodul Nicolae Sabău a murit la 91 de ani

În această dimineața, s-a anunțat o veste tristă: a decedat vestitul interpret de muzică populară, Nicolae Sabău. Comunitatea de la Cicârlău deplânge despărțirea de îndrăgitul interpret.

Nicolae Sabău (născut în 7 decembrue 1929) avea 91 de ani.

„O stea s-a ridicat spre ceruri pentru a lumina în veșnicii. Drum lin spre ceruri, Maestre Nicolae Sabău!”,  este unul dintre mesajele de condoleanțe transmise de cei care l-au îndrăgit.

Nicolae Sabău a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare săptămâna trecută joi. Sâmbătă a fost confirmat pozitiv COVID-19 iar luni dimineața a fost transferat la Spitalul TBC Baia Mare Suport Covid-19. Acolo, azi noapte a decedat.

Nicolae Sabău a pornit în viață cu o istovitoare scrupulozitate, urmărindu-și atingerea unui înalt ideal în artă Regizorul Televiziunii Romane, Ioan Filip, afirma că, “Nicolae Sabău este unul dintre puținii artiști care i-a dăruit cântecului, fără rezerve, întreaga lui viață, făcând din el sabie și scut, crez și legământ”. Tocmai de aceea a răzbit, devenind unul dintre cele mai viguroase talente interpretative din câte a cunoscut Ardealul și țara.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *