Eaton, în parteneriat cu Asociația Prietenii Spitalului ”Dr. Constantin Opriș”, dotează Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare cu un echipament medical în valoare de 45,000 de dolari

Eaton Electro Producție Sârbi, parte a Eaton Electric România, a donat un echipament medical în valoare de 45,000 de dolari Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare, finantând un proiect depus de Asociația Prietenii Spitalului ”Dr. Constantin Opriș”. Acest echipament –  Motor de antrenare pentru instrumente ortopedice – va fi utilizat în cadrul Secțiilor de Ortopedie și Traumatologie și Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică a spitalului și va deservi pacienții din zona de nord-vest a României care au nevoie de intervenții chirurgicale de specialitate.

Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare este unul dintre cele mai mari din regiune, oferind servicii medicale pentru pacienți din județele Maramureș, Satu Mare și Sălaj. Blocul Operator al spitalului era echipat cu un singur motor de antrenare, acesta fiind depășit atât din punct de vedere fizic, cât și moral, necesitatea modernizării acestui echipament medical fiind evidentă. În plus, echipa de chirurgi ai Secției de Ortopedie și Traumatologie realizează de scurt timp intervenții medicale complexe, în premieră pentru județul Maramureș, așa cum sunt implanturile de proteze de șold sau de genunchi, iar un astfel de echipament modern este indispensabil.

”95% dintre operațiile ortopedice presupun utilizarea acestui aparat medical. Odată intrat în dotarea Blocului Operator, timpul de așteptare pentru a putea opera un nou pacient scade considerabil, deoarece nu se mai așteaptă până se sterilizează cel folosit anterior, un proces care durează câteva ore. Astfel, medicii nu mai așteaptă uneori până a doua zi pentru intervenția chirurgicală și se câștigă timp prețios pentru pacient. În cazul operaților care presupun utilizarea fierăstrăului cu vârf oscilant, se va trece cu certitudine de la o intervenție chirurgicală pe zi, la două pe zi”, a explicat Dr. Andrei Prie, Șef Secție Ortopedie – Traumatologie.

Eaton, în parteneriat cu Asociația Prietenii Spitalului ”Dr. Constantin Opriș”, a răspuns acestei necesități a unei instituții fundamentale pentru comunitatea în care își desfășoară activitatea și a achiziționat un echipament medical de ultimă generație pentru spital.

”Pentru Eaton, responsabilitatea față de comunitatea locală este strâns legată de angajamentul pe care ni l-am asumat în momentul în care am deschis primele unități în România. Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare este un centru medical foarte important pentru noi, fiind locul în care mulți dintre colegii noștri din regiune primesc îngrijirile medicale necesare. Astfel, în momentul în care am aflat că există această necesitate ne-am dorit să ne implicăm și să contribuim la creșterea calității actului medical și, în același timp, la dezvoltarea complexității intervențiilor chirurgicale disponibile pe plan local. Ne bucurăm că putem să fim parteneri într-un proiect atât de important, care subliniază încă o data angajamentul Eaton pentru comunitatea din Maramureș și, în general, pentru România. Subliniez și faptul că nu este primul astfel de parteneriat cu un spital din Baia Mare, urmând a continua și pe viitor să susținem proiecte similare”, a declarat Pamela Mack, Director General Eaton Electro Producție Romania.

Parteneriatul dintre Eaton și Asociația Prietenii Spitalului reprezintă un pilon important al angajamentului Eaton pentru comunitatea locală, îmbunătățirea actului medical din regiune, dezvoltarea unei infrastructuri și creșterea calității vieții. Eaton Electro Producție are două facilități în județul Maramureș și peste două mii de angajați pe care compania îi susține printr-o gamă largă de proiecte.

”Ne bucurăm, alături de întreaga comunitate maramureșeană, că Eaton România a răspuns generos la solicitarea noastră de a susține Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” în realizarea unui act medical la standarde ridicate, pentru toți pacienți care-l solicită. Noi sperăm că exemplu de responsabilitate față de comunitatea locală, din care și Eaton face parte, să fie urmat și de alte firme care-și desfășoară activitatea în Maramureș. Un spital județean care să aibă toate dotările necesare pentru a-și desfășura activitatea este în avantajul tuturor celor care locuim aici. Impactul a ceea ce face asociația noastră după 12 ani de existență se măsoară în mii de pacienți care au beneficiat de aparatele medicale donate anual spitalului” a declarant Călin Herțeg, vicepreședintele Asociație Prietenii Spitalului ”Dr. Constantin Opriș”.

Dezvoltarea comunităților locale este un obiectiv semnificativ al Eaton în România, iar acest parteneriat cu unul dintre spitalele importante a regiunii de nord-vest reprezintă o dovadă în plus a responsabilității sociale pe care compania și-o asumă.

Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opri.” din Baia Mare oferă servicii medicale pentru 461,291 locuitori ai Maramureșului, dar și pentru cei din județele învecinate, Sălaj și Satu Mare. În 2022, au fost spitalizați pe spitalizare continuă 30,452 de pacienți, iar pe spitalizare de o zi 31,201 de pacienți. În Secția de Ortopedie și Traumatologie a Spitalului Județean au fost spitalizați în 2022 peste 1,200 de pacienți, dintre care 1,163 de pacienți au avut nevoie de intervenții chirurgicale.

==========

Despre Eaton

Eaton este o companie inteligentă de management al energiei, dedicată îmbunătățirii calității vieții și protejării mediului pentru oamenii de pretutindeni. Angajamentul nostru este de a face afaceri în mod corect, de a opera în mod durabil și de a ne ajuta clienții să gestioneze energia ─ acum și pe viitor. Valorificând tendințele globale de creștere ale electrificării și digitalizării, accelerăm tranziția planetei la energie regenerabilă, ajutând la rezolvarea celor mai urgente provocări ale managementului energiei din lume și făcând ceea ce este mai bine pentru părțile interesate și pentru întreaga societate.

Fondată în 1911, Eaton a fost listată la NYSE de aproape un secol. Am raportat venituri de 19,6 miliarde USD în 2021 și deservim clienți din peste 170 de țări. Pentru mai multe informații, vizitați www.eaton.com. Urmăriți-ne pe on Twitter and LinkedIn.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *