Echipajele maramuresene au ajuns la Raliu Bucovinei dornice de a aduce acasa rezultate mari pentru sportul cu motor din judet.

Daca in urma cu cativa ani a fost o perioada lunga in care Maramuresul nu a avut nici un reprezentant in aceasta competie, acum la ultima etapa a sezonului 2021 nu mai putin de 6 echipaje s-au aliniat la start.

Practic, o adevarata echipa de raliu a luat cu asalt superbele trasee din zona Campuluilung Moldovenesc si a Sucevitei.

Un raliu reinventat dupa 33 de ani de la ultima editie de o echipa de organizatori profesionisti care au facut tot posibilul sa fie gazdele perfecte pe durata intregii competitii.

Astfel raliu a inceput vineri cu o prezentare a echipajelor in zona pietonala a Municipiului Suceava urmata de o sesiune de antrenamente cronometrate in imediata apropiere a orasului.

Ziua de sambata urma sa aduca batalia cu secundele pe cele 6 probe speciale care se aratau foarte dificile datorita temperaturii foarte scazute, toate acestea intr-un peisaj de toamna perfect. Un total de 80 de km de proba speciala urmand sa fie parcursi de echipajele participante.

Astfel fratii Pop, Andrei si Mihai pe celebrul deja VW Golf MK 2 reusesc sa castige grupa National 12 dupa un parcurs excelent. Cei doi demonstrandu-si maiestria in conditiile de aderenta inselatoare a acestui raliu.

Debutantii Ovidiu Pasca si Dan Soncutean reusesc sa isi adjudece clasa A3 aducand Fordul Fiesta pregatit impecabil de echipa Danny Ungur Racing dupa o lupta barbateasca cu echipajul clasat pe locul 2. Diferenta dintre cele doua echipajedupa 80 de km de probe special fiind de doar 0.6 secunde in favoarea echipajului baimarean.

Experimentatii Peter Havrila, Iulian Marcus reusesc un rezultat foarte bun, ocupand locul 3 la A2, clasa cu cele mai multe echipaje prezente la start cu superbul Seat Leon.

In aceeasi clasa debutantii, Danut Manole si Florin Valenas reusesc un bine meritat loc 5; un rezultat excelent tinand cont de concurenta acerba de la aceasta clasa. Cei doi reusesc timpii din ce in ce mai buni cu al lor Renault Clio RS.

Din nefericire probele selective din Bucovina au produs si multe abandonuri, iar din pacate nici echipajele maramuresene nu au fost scutite de un final prematur de raliu.

Astfel, fratii Fanatan, Mircea si Cristian abandoneaza tehnic pe a patra proba speciala dupa un parcurs excelent la bordul Renaultului Clio RS, ratand sansa unui rezultat foarte bun.Cei doi demonstrand ca pot sa fie foarte competitivi pe aceste trasee dificile.

Din pacate echipajul debutant, Balasz Botond, Barkoczi Stefan au parte de o rasturnare spectaculoasa pe ultima portiune a Probei Speciale Paltinul. Acestia sunt nevoiti sa abandoneze, avariile automobilului Dacia Logan fiind prea mari pentru a putea continua. Echipajul a scapat nevatamat, dar au ratat sansa la un rezultat bun la debutullor in raliuri

Echipajul Alin Nistor, Andrei Brezoszki au parte de o iesire in décor, ritmul acestora fiind foarte ridicat pe tot parcursul competitiei. Elementele de siguranta au functionat perfect astfel ca doar Suzuki-ul Swift al acestora a avut de suferit.

Asa s-a incheiat pentru echipajele din Maramures Raliul Bucovinei. Cu siguranta a fost o experienta unica, iar ritmul tuturor echipajelor ne fac sa speram ca Maramuresul, pe langa competitiile Raliul Maramuresului si Trofeul Gutai va reprezenta un nume pe harta automobilismului romanesc.

Va asteptam sa ne sustineti in 2022.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *