Elev din Baia Mare premiat într-un proiect național pentru o aplicație inovativă

Andrei-Ionuț Buzgo, elev al Colegiului Național ”Gheorghe Șincai” din  Baia Mare, a fost premiat recent în cadrul Galei premiilor Academiei  Descoperă-ți Pasiunea în IT 2021. Evenimentul a fost organizat recent,  marcând încheierea a celei de-a VII-a ediții a programului „Academia  DpIT”, în cadrul căreia au fost premiate cele mai bune produse tech  dezvoltate de tinerii inovatori în timpul programului de educaţie  practică şi mentorat pe care l-au urmat timp de șase luni.

Elevul băimărean Andrei-Ionuț Buzgo face parte din echipa Eaglescode,  distinsă cu Premiul Special oferit de compania Nagarro pentru  aplicația Rreports.

RReports este o aplicație menită să faciliteze comunicarea dintre  cetățeni și primării. Astfel, oricine poate să trimită sesizări către  administrațiile locale într-un mod simplu și rapid, direct de pe  telefonul mobil. Designul este intuitiv și modern, iar semnalarea  problemelor este mai încurajatoare ca niciodată, urmând ca, după  trimitere, rapoartele cu probleme să fie văzute pe platforma  primăriilor, iar acestea pot să trimită un răspuns către utilizatorul  care le-a semnalat.

Iată video-ul promo al apricației

Aplicația a fost realizată de elevii: Bogdan Andrei de la Gymnasium  Tiergarten Berlin, Germania, Gheorghe-Daniel Bîrsan de la Colegiul  Naţional „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu, Denisa-Maria Bodea de la  Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca,  Andrei-Ionuț Buzgo de la Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” din Baia  Mare, Luca-Andrei Culcean de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din  Satu Mare, precum și Grigore-Gabriel Trifan de la Colegiul Naţional  “Calistrat Hogaş” din Tecuci.

Echipa a fost mentorată de timişoreanul Florin Laudat de la Nagarro.
Asociația „Descoperă-ţi pasiunea în IT” (DpIT) a organizat joi, 4  noiembrie 2021  festivitatea de încheiere a celei de-a VII-a ediții a  programului „Academia DpIT”, în cadrul căreia au fost premiate cele  mai bune produse tech dezvoltate de tinerii inovatori în timpul  programului de educaţie practică şi mentorat pe care l-au urmat timp  de șase luni.
Comisia de jurizare a fost formată din Assoc. Prof. Simona Motogna –  vicepreşedinte al Senatului Universității „Babeş-Bolyai” din  Cluj-Napoca (Preşedintele comisiei de jurizare), Alex Burciu –  Solution Architect & Angel Investor la Fortech, Ionuţ Muntean – Group  Leader Innovation and University Relations la Bosch Engineering Center  Cluj / Bosch România, Marinel Moraru – Machine Integration Lead la  Accenture Industry X, Florin Fleştea – Technical Lead la Nagarro, dr.  ing. Ovidiu Stan – director al Compartimentului pentru Relaţia cu  Mediul Socio-Economic la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Adrian  Pintean – inspector școlar de specialitate informatică la  Inspectoratul Școlar Județean Cluj şi Andrei Kelemen – director  executiv al Cluj IT Cluster.

Mă bucur mult că am avut ocazia să particip a treia oară la o ediție  de succes a Academiei DpIT în calitate de membru al juriului. Mi-a  făcut plăcere să evaluez aceste proiecte inovatoare, gândite și  implementate în condițiile îngreunate de contextul pandemiei Covid-19.  Am fost plăcut surprins că anul acesta foarte multe echipe au venit cu  soluții unice și funcționale nu doar pe partea de software, ci și pe  cea de hardware. M-a impresionat în mod deosebit determinarea  elevilor, în ciuda contextului de colaborare prin mediul online, de a  finaliza cu succes prototipurile de produse IoT care pot fi folosite  în beneficiul comunității. Vreau să felicit toate echipele  participante pentru rezultatele impresionante și să le mulțumesc  colegilor mei, dar și tuturor mentorilor, pentru implicare și efortul  depus”– a spus Ionuț Muntean, coordonator de program din partea  companiei Bosch.

Ne bucurăm că şi în acest an am putut susţine visele a 110 elevi şi  studenţi care au recompensat comunitatea cu 18 produse inovative  finite care promit să schimbe lumea în una mai sigură, mai eficientă  şi mai “smart”. Ne dorim să să fie o experiență importantă pentru  acești copii minunați care învață tehnologia din mers și nu le este  ușor, fiindcă sunt nevoiți să facă un salt peste generații”, spune  Liliana Ştefan-Cazacu, preşedintele Asociaţiei DPIT, organizatorul  programului.

Au fost premiate 76 de persoane – 52 de elevi, 10 studenţi şi 14  mentori, cu premii în sume de bani şi produse în valoare totală de  5.700 de euro.

Despre programul “Academia DpIT”
Programul “Academia DpIT”, dezvoltat de Asociația DpIT, pornit de la  Cluj, oferă liceenilor şi studenţilor din toată ţara posibilitatea  interacțiunii directe cu responsabilități reale și mediul de muncă  dintr-o companie, ajutându-i astfel să descopere lumea tehnologiei, a  inovaţiei şi a antreprenoriatului, prin corelarea practicii şi  mentoratului cu dobândirea de cunoştinţe tehnice şi socio-umane.  Proiectul este susţinut de peste 40 parteneri din mediul de business  IT, academic şi şcolar, precum: Fortech, Bosch România, Accenture  Industry X, Nagarro, Betfair România Development, Endava, .msg  România, Marquardt, Inventiff, ScanStart, Wolfpack Digital, NetMatch,  Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj, Universitatea Tehnică din  Cluj-Napoca, Universitatea din Oradea, Inspectoratul Școlar Județean  Cluj, Smart HR și Cluj IT Cluster.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *