EXCLUSIV VIDEO – Marinel Petreuș, fiului lui Ion, prezent pe scena Festivalului ”Ion Petreuș”, ediția a XIV-a. ”Prin ei, Maramureșul a fost descoperit de publicul din întreaga lume” – Iuliana Dragoș

Cetera lui Ștefan Petreuș a tăcut pentru totdeauna. Frații Petreuș sunt din nou împreună, în ceruri, iar maramureșenilor și nu numai lee-a rămas muzica lor excepțională. Cu toate că familia Petreuș este în doliu, Marinel Petreuș a ținut să fie prezent pe scena festivalului ”Ion Petreuș”. Un gest de apreciere față de publicul maramureșean, un gest de apreciere față de folclor, un gest de apreciere față de festivalul care din anul 2023 se va nume ”Festivalul Frații Petreuș”.

”Frații Petreuș au fost un simbol al Maramureșului care au promovat muzica tradițional maramureșeană pe toate scenele lumii. Prin ei, Maramureșul a fost descoperit de publicul internațional, dar și național. Ion Petreuș a plecat în urmă cu mulți ani, la ceruri, în luna iunie, iar zilele acestea, fratele său, vioara grupului Frații Petreuș. O veste tristă, dar festivalul nostru merge mai departe. Este cel mai important festival concurs al județului Maramureș în care vin tineri din toată țara, bine pregătiți, și duc frumusețea Maramureșului la ei acasă. Astăzi mare premiu pleacă în Suceava, câștigat de către Petronela Popă.

Ce au fost Frații Petreuș pentru Ansamblul Maramureșului, ansamblul de cântece și dansuri a regiunii Baia Mare? A fost un simbol, putem spune un brand, așa cum este și instituția noastră în cei peste 63 de ani de activitae neîntreruptă. Au înfrumusețat spectacolele și producțiile noastre. Uitați ce ne-au lăsat moștenire. Un festival frumos, un festival în care tinerii vin să ne cunoască, iar publicul este alături de noi, de această instituție frumoasă, singura instituție națională de acest gen din țară.

Recunoștință eternă fraților Petreuș, mulțumiri familiei lor, condoleanțe familiei lui Ștefan Petreuș, suntem alături de fiul său, Andrei Petreuș în această în această grea pierdere. Petreu că nu este ușor să îl piardă pe tatăl său, dar și pe mentorul și pe profesorul său, pentru că ei au format în ultimul an un cuplu în muzica. tradițonal maramureșeană. Toate gândurile noastre de bine spre el și susținere. Ne rugăm bunului Dumnezeu să îi dea odihnă veșnică lui Ștefan Petreuș, acolo în corul îngerilor unde cântă alături de fratele său, Ion Petreuș” a declarat în exclusivitate pentru www.vasiledale.ro și www.baimaretv.ro, Iuliana Dragoș, director Ansamblul Național Transilvania Baia Mare.

”Acest festival este o carte de identitate a Maramureșului și a poporului nostru” a transmis Marinel Petreuș, publicului prezent la festival.

Tot pe scena directorul Ansamblului Național Transilvania a spus că începând cu ediția a XV-a din 2023 festivalul concurs se va numi Festivalul ”Frații Petreuș”

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *