Gheorghe Șimon, deputat PSD: „Când ai în partid membri «copy paste» sau iei măsuri sau mergi acasă!”

În ultimii doi ani, trei miniștri liberali au fost dovediți că au plagiat în lucrările care au stat la baza obținerii unor titluri academice. Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, liberalul Florin Roman, ministrului Educației Naționale, Sorin Cîmpeanu și mai nou, Lucian Bode, ministrul de interne.
Publicațiile internationale nu sunt la fel de îngăduitoare cu politicienii români, astfel că demisiile care au urmat după dezvăluirile privind plagiatul au avut mare ecou.
„Le Monde” a realizat o amplă analiză pe acest subiect, iar consecințele pot fi dezastruoase pentru Guvern.

„ PNL nu mai poate amâna la nesfârșit clarificarea acestor probleme de plagiat care vizează miniștrii liberali din Guvern. Faptul că aceste plagiate au fost sesizate și analizate de presa mare internațională ne arată că nu mai e o chestiune punctuală, ci o problemă majoră care afectează imaginea de ansamblu a Guvernului României. În titlul prestigioase publicații, se face trimitere la Guvernul României care este «fragilizat» de o serie de plagiate ale miniștrilor PNL. Deci PNL trebuie să rezolve problema și cât mai repede. Când ai în partid membri «copy paste» sau iei măsuri sau mergi acasă!”, a subliniat Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *