Gheorghe Șimon, deputat PSD: „Încă o promisiune asumată și respectată de PSD: „ Introducerea salariului minim european în România”

În cursul săptămânii trecute PSD a reulit realizarea unui nou obiectiv: introducerea salariului minim european în România, până la finalul anului curent.

„Este un proiect major pe care PSD l-a susținut și l-a promovat în Parlamentul European, alături de familia sa politică social democrată. Adoptarea salariului minim european reprezintă un beneficiu important pentru cei 1,8 milioane de români cu venituri mici – cea mai mare parte a lor fiind în sectorul privat. Salariul minim european protejează puterea de cumpărare a celor cu salarii mici,  oprește creșterea decalajelor sociale și oferă garanția că nimeni nu este lăsat în urmă, iar orice creștere economică se va găsi și în buzunarele salariaților cu venituri mici”, a subliniat Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș

Potrivit proiectului de lege adoptat zilele trecute de  guvern, decidenții care stabilesc salariul minim în România vor trebui să țină seama de productivitatea muncii din România, având însă și o marjă de negociere cu partenerii sociali, astfel încât valoarea câștigului salarial minim să reprezinte aproximativ 50% din salariul mediu pe economie. 

„Proiectul de lege adoptat de guvern va fi transmis spre dezbatere la Parlament. Astfel, de la 1 ianuarie 2024, salariul minim din România se va încadra în parametrii „salarizării adecvate din Uniunea Europeană”, ajungând la valoarea de aproximativ 4.100 de lei brut”, a ami adăugat Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *