INCENDII LA GROAPA DE GUNOI DIN BAIA MARE SI IN ALTE 5 LOCATII DIN JUDET.

Sfârșitul de săptămână a fost unul plin pentru pompierii subunităților I.S.U. Maramureș. Duminică, ei au intervenit la cinci incendii, care au izbucnit în mai multe localități din județ.

         Primii au intrat în acțiune, în jurul orei 10.20, pompierii Pichetului Târgu Lăpuș, care au acționat, timp de circa o oră, cu două echipaje de stingere și unul de prim ajutor EPA SMURD, la localizarea și lichidarea unui incendiu semnalat în Dămăcușeni, pe terenul aparținând unui localnic. Au ars circa 8 tone de fân, strâns în baloți. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, ca urmare a autoaprinderii furajelor.

         În jurul orei 13.10, două echipaje de stingere și unul de prim ajutor EPA SMURD, din cadrul Detașamentului de Pompieri “Cpt. Marchiș Adrian” Baia Mare, au acționat la localizarea și lichidarea unui incendiu, care se manifesta la groapa de gunoi situată în zona străzii Europa. Intervenția a durat circa cinci ore. Au ars circa 20 de tone de deșeuri menajere. Cauza probabilă a fost folosirea focului deschis.

         În jurul orei 17.30, un echipaj al Gărzii nr.2 de intervenție Fărcașa a intervenit la localizarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată semnalat în localitatea Mânău. La intervenția, care a durat mai mult de două ore, au participat și membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din Ulmeni. Flăcările au afectat circa trei hectare de teren. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, ca urmare a folosirii focului deschis.

         Cu câteva minute înainte de ora 23.00, un echipaj al Detașamentului de Pompieri “Cpt. Marchiș Adrian” Baia Mare a intervenit la stingerea unui nou incendiu semnalat la groapa de gunoi din zona străzii Europa. Intervenția s-a încheiat în jurul orei 02.30. Au ars circa 30 de tone de deșeuri menajere. Cauza probabilă a fost și de această dată utilizarea focului deschis.        

         Puțin înainte de miezul nopții, două echipaje de stingere și unul de prim ajutor EPA SMURD, din cadrul Gărzii nr.2 de Intervenție Borșa, au acționat la localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o magazie de fân situată într-o gospodăie de pe strada Frăsinel, din localitate. Au ars magazia, în suprafață de circa 25 de metri pătrați și aproximativ două tone de fân. Cauza probabilă a fost folosirea intenționată a unei surse de aprindere.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *