Începând de mâine, băimărenii pot face solicitări/sesizări cu privire la ridicarea gunoiului. Număr de telefon și adresă de e-mail dedicate

Cetăţenii Municipiului Baia Mare au la dispoziţie, Incepând din 7 ianuarie, o adresă de e-mail şi un număr de telefon prin intermediul cărora pot transmite Autorităţii Locale toate sesizările/solicitările referitoare la colectarea deşeurilor menajere din Municipiului Baia Mare.

Decizia aparţine primarului Cătălin Cherecheş şi vine să completeze seria măsurilor luate în regim de urgenţă de către Autoritatea Publică Locală pentru remedierea situaţiei create ca urmare a măsurilor lipsite de legalitate îndreptate de către SC Drusal SA împotriva comunităţii băimărene, respectiv după abandonarea serviciului public de salubrizare menajeră – componenta colectare, pe raza întreg Municipiului Baia Mare. Asta în ciuda faptului că activitatea de colectare a deşeurilor menajere este singura componentă legal facturată în baza contracului ADI Deşeuri — Drusal Şi că aceasta a fost achitată de Primăria Municipiului Baia Mare fără să fie depăşit termenul legal în care operatorul avea dreptul să ia măsura reducerii frecvenţei de colectare, iar ulterior să suspende serviciul.

Reamintim că Municipiul Baia Mare nu are dreptul legal să achite contravaloarea celui de al doilea contract încheiat între Consiliul Judeţean Maramureş si Drusal, având în vedere că sumele facturate de operatorul Drusal nu au fost avizate de către Consiliul Judeţean şi că acestea conţin tarife neaprobate de către aceeaşi entitate. Mai mult, operaţiunile de sortare, tratare mecano — biologică, valorificare energetică Şi depozitare nu au fost verificate cantitativ şi calitativ de către Consiliul Judeţean Maramureş, în calitatea sa cic titular al contractului.

De asemenea, contravaloarea colectării aferentă contractului cu ADI Deşeuri — Drusal a fost cumulată cu contravalorea contractului de transport, sortare, tratare mecano — biologică, valorificare energetică şi depozitare aferentă contractului dintre Consiliul Judeţean şi Drusal, fiind emisă, în mod nelegal, o singură factură pentru două contracte, cu doi beneficiari diferiţi: Adi Deşeuri şi CJ Maramureș.

În plus, conform prevederilor legale, transpuse In prevederile contractului dintre ADI Deşeuri — Consiliul Judeţean Maramureş şi Municipiul Baia Mare, respectiv celelalte UAT —uri din Maramureş, asocierea în vederea realizarii SMID avea ca şi punct final de depozitare, depozitul ecologic de la Fărcaşa cu tarife aprobate în această logică operaţională, context în care se poate observa că valoarea contractului dintre Consiliul Judeţean şi Drusal nu are obiect, în condiţiile în care depozitul ecologic de la Fărcaşa nu este funcţional şi cu atât mai mult cu cât, fără aprobarea Municipiului Baia Mare şi a celorlate UAT-uri, în mod unilateral Şi ignorând prevederile legale, Consiliul Judeţean Maramureş a majorat cu aproximativ 100 % tari fele unui contract care incă de la momentul demarării lui nu avea obiect.

Am demarat şi susţinem o serie de demersuri şi activităţi menite să înlăture neajunsurile cauzate comunităţii băimărene de către acţiunile Drusal SA. Am deschis toate canale de comunicare cu cetăţenii Municipiului Baia Mare care pot să ne comunice, incepând din 7 ianuarie, prin intennediul adresei de e-mail salubrizare@baiamare.ro sau la numărul de telefon 0790.088.188 toate sesizările referitoare la colectarea deşeurilor de pe raza Municipiului Baia Mare, pentru a fi la curent cu fiecare problemă, pentru a putea să le soluţionăm în cel mai scurt timp posibil. Vreau aşa ca de fiecare dată, să facem echipă cu băimărenii, mulţumindu-le totodată pentru implicare”, declară primarul Municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *