INVESTIȚII OPORTUNE PENTRU BĂIMĂRENI – Primarul Cherecheș a obținut finanțare pentru încă 300 de camere de monitorizare video. Urmează și noi autobuze și troleibuze electrice

Sistemul integrat de supraveghere din Municipiul Baia Mare se extinde cu 300 de camere și crește numărul autobuzelor electrice de care vor beneficia băimărenii

La propunerea primarului Cătălin Cherecheș, plenul Consiliului Local al Municipiului Baia Mare a aprobat astăzi, 13 octombrie, o serie de investiții importante atât pentru siguranța cetățenilor cât și pentru creșterea calității transportului public în comun.

Sistemul integrat de monitorizare video se extinde cu încă 300 camere de luat vederi

Una dintre prioritățile mele ca primar și a colegilor mei din administrația locală a municipiului Baia Mare este siguranța cetățeanului, ordinea publică și respectarea normelor de conviețuire socială. Din acest motiv, îmbunătățim permanent dotările și modalitățile prin care poate fi atins acest obiectiv. Proiectul despre care discutăm astăzi, va fi finanțat prin programul Național de Redresare și Reziliență, are o valoare de aproximativ 1, 3 milioane de Euro și vine să completeze un proiect similar pe care îl avem deja în derulare, astfel că în total, pentru cele două proiecte, ajungem la aproximativ 500 de camere video. Asta înseamnă acoperirea într-o proporție de 90 la sută a necesităților pe care le are orașul, atât din perspectiva siguranței cetățenilor cât și din perspectiva parteneriatului pe care îl avem cu instituții precum Poliția Română și Jandarmeria, dar nu numai. Este un proiect de importanță majoră, dat fiind faptul că reprezintă una dintre necesitățile și dorințele prioritare ale comunității”, a spus Cătălin Cherecheș, primarul Municipiului Baia Mare.

Noile camere de supraveghere video vor fi amplasate în 35 de locații alese astfel încât să permită monitorizarea principalelor căi rutiere de acces în municipiu, a celor mai circulate intersecții, a piețelor, parcurilor sau parcărilor și nu în ultimul rând a unităților de învățământ.

Autobuze și troleibuze electrice pentru modernizarea transportul public în comun

Ne îndreptăm atenția și spre creșterea mobilității prin modernizarea parcului auto de transport public în municipiul Baia Mare. Și aici, în aceeași logică, completăm proiectele aflate deja în derulare, prin care ne dorim să achiziționăm 18 autobuze electrice și tot atâtea stații de încarcare, valoarea fiind de acesată dată de peste 10 milioane de euro, astfel încât să nu ajungem la niște costuri substanțiale în viitor raportat la ceea ce înseamnă utilizare /exploatare a parcului auto pe care îl deține societatea URBIS, respectiv să acoperim cu mijloace de transport moderne și eficiente toate nevoile comunității, inclusiv zona de transport destinată elevilor”, a mai arătat primarul Municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș.

De menționat ar mai fi faptul că, în primăvara acestui an, tot la inițiativa primarului Cătălin Cherecheș, municipiul Baia Mare a depus spre finanțare un proiect similar care prevedea achiziționarea a 11 autobuze și 5 troleibuze, toate electrice.

1 COMMENTS

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *