Ionel Bogdan: Vom produce energie electrică în județul Maramureș

Necesitatea utilizării unor resurse regenerabile de energie este tot mai mare, iar în acest sens, aleșii județeni au votat în ședința Consiliului Județean Maramureș de ieri proiectele de hotărâre privind trecerea a trei terenuri din Copalnic-Mănăștur, Groși și Târgu Lăpuș în domeniul public al județului Maramureș, terenuri pe care vor fi construite parcuri fotovoltaice. Această primă etapă este esențială pentru implementarea proiectelor privind realizarea de parcuri fotovoltaice, astfel încât să existe în Maramureș sisteme care să producă energie electrică pentru vânzare.

La Copalnic-Mănăștur, parcul fotovoltaic va fi construit pe 24 de hectare, la Groși suprafața este de 25 de hectare, iar la Târgu Lăpuș parcul fotovoltaic va fi realizat pe 15 hectare.

Un alt parc fotovoltaic va fi construit și în zona Baia Sprie, pe o suprafață de 10 hectare din terenul primit de la Primăria Baia Sprie pentru realizarea primului parc industrial din Maramureș, pe fâșia de protecție a iazului de decantare de la Tăuții de Sus, care nu poate fi folosit pentru construirea de facilități industriale. Energia produsă în acest parc fotovoltaic va fi utilizată în parcul industrial de la Baia Sprie.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *