Italia și Germania noile destinații preconizate pentru a fi operate de pe Aeroportul Maramureş

Investiţiile la Aeroportul Internaţional Maramureş sunt în plină desfăşurare. Dacă dotările în ceea ce priveşte siguranţa şi securitatea aeroportului, precum şi a pasagerilor s-au finalizat (maşini de stingere incendii, de deszăpezire, remiza PSI, drum perimetral, supraveghere video), altele sunt încă în derulare (noul terminal de pasageri).

Totuşi, la finalizarea acestora, adică din toamnă, am putea avea mai multe zboruri de linie spre noi destinaţii europene.

Avem în plan să deschidem zboruri de linie spre Italia, dar şi spre Germania. Însă pentru asta avem nevoie de acest nou terminal, ca aceste zboruri să fie deschise. Mai uşor de înţeles pentru toată lumea este următorul lucru: să vă gândiţi că operatorii de zboruri din domeniul aeronautic solicită cam aceleaşi intervale de zboruri. Şi pasagerii şi-ar dori să plece dimineaţa, să ajungă devreme la destinaţie, adică în timp util în acea zi. Să poţi găzdui mai multe zboruri, ceea ce înseamnă mai multe fluxuri în acelaşi timp, nu ai nicio şansă în vechiul terminal. Dacă dorim ca dimineaţa să avem, spre exemplu, mai multe curse, nu putem azi! Dotările şi standardele pe care le avem în vechiul terminal nu ne permit asta. Deci a fost obligatoriu să investim cei 63 milioane de euro, bani europeni, să putem să dezvoltăm numărul de zboruri şi să avem posibilitatea de a creşte numărul de pasageri de pe Aeroportul Internaţional Maramureş. După ce infrastructura ne va permite, sunt şanse mari să avem mai mulţi operatori pe aeroportul de la noi care să opereze zboruri internaţionale de linie. Există intenţie din partea mai multor companii, de a veni să zboare de pe aeroportul nostru, deoarece devenim mult mai atractivi odată ce toate investiţiile de aici sunt finalizate. Dar fără ele nu există nicio şansă să avem zboruri şi operatori noi care să vină şi să-şi dorească să zboare de pe Aeroportul Internaţional Maramureş. Eu vă asigur că odată ce vom finaliza toate aceste investiţii, vom creşte atractivitatea aeroportului din toate perspectivele, iar operatorii interesaţi găsesc aici toate cele necesare pentru a-şi desfăşura în bune condiţii toate zborurile”, a explicat Gabriel Şteţco, administratorul judeţului Maramureş.

În prezent, de pe aeroportul nostru se zboară spre Bucureşti, Paris plus destinaţiile de vacanţă: Hurghada (Egipt), Antalya (Turcia), Heraklion (Grecia), cu frecvenţe săptămânale.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *