JOS PĂLĂRIA PENTRU IMPLICAREA DIN CENTRELE DE VACCINARE!

Am fost să îmi fac vaccinul anti COVID. Conform planificării am fost repartizat la centrul de vaccinare din incinta Centrului de Asistență Socială pentru Vârstnici (CASPEV), una din locațiile amenajate și puse la dispoziția cetățenilor din municipiu de către Primăria Baia Mare.

Că m-am vaccinat nu poate interesa pe nimeni, e un fapt personal, banal până la urmă, atâta vreme cât milioane de oameni au conștientizat că aceasta e singura cale de a scăpa de pandemia care a pus stăpânire pe lume.
Mai important mi se pare să remarc organizarea ireproșabilă pe care am constatat-o la acest centru, modul în care personalul care îl deservește se comportă cu oamenii care îi trec pragul.

De la intrare și până la ieșire din centru simți că ești tratat cu maximă responsabilitate, cu atenție, pe tot parcursul ți se explică următorii pași, ți se răspunde amabil la întrebări, nimeni nu te grăbește, ești ajutat la completarea formularelor, discuția personală cu medicul centrului înainte de faza vaccinări este deosebit de utilă.

În final, ești invitat să te relaxezi un sfert de oră, sub supraveghere, pentru ca să se poate interveni în caz de apariție a unor reacții neplăcute, ți se oferă pliante cu descrierea amănunțită a tipului de vaccin și multe altele.
Am avut ocazia să cunosc modul în care se desfășoară activitatea în câteva spitale din Londra și, după ce am văzut ce se întâmplă la centrul nostru de vaccinare, mi-a părut bine să constat că nu am găsit nicio diferență în privința organizării și desfășurării actului medical. Credeți-mă, nu exagerez deloc!

Deci se poate și la noi. Sincere felicitări tuturor celor implicați în activitatea acestui centru!

Grigore Ciascai  / facebook

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *