MândrIE maramureșeană 2021.

În weekendul 25-27 iunie, la Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară – Muzeul Satului din Baia Mare se desfăşoară evenimentul MândrIE maramureșeană. Ediția din acest an este despre magIE, despre trei zile în care veți trăi cele mai frumoase clipe construite în jurul tradițiilor și frumoaselor obiceiuri din Maramureș.

Organizatorii promit o călătorie culturală de neuitat presărată cu momente de muzică între clasic și tradițional, proiecție de film, concerte, ateliere pentru copii, o nouă ediție a târgului nostru „Făurit cu MăiestrIE” și multe alte surprize.

„Suntem onorați să o avem alături de noi, în 2021 pe Diana Cârlig, o maramureșeancă frumoasă foc și extrem de talentată care a acceptat provocarea noastră de a fi imaginea acestei ediții.
Vă propunem un eveniment dedicat bucurIEi, recunoștinței, dar și sărbătoririi straielor populare create cu atâta migală de generații de maramureșeni”, spun organizatorii.

“MândrIE maramureșeană” este un eveniment finanțat exclusiv din fonduri private ajuns la cea de-a VII-a ediție organizat de un grup de tineri, dedicat transmiterii, asimilării și valorificării culturii maramureșene în vederea păstrării și conservării tradițiilor, obiceiurilor și simbolisticii maramureșene, dar și promovării Maramureșului din punct de vedere turistic.

Mulțumiri se îndreaptă și către fotograful nostru drag, Vasi Văsuț, colaboratoarelor talentate de la IE Clothing care au pus la dispoziție această minunată cămașă tradițională din Maramureș și Florăriei Bella care an de an răspunde provocărilor noastre!

De această dată, organizatorii împreună cu cei care vor fi prezenți în weekendul 25-27 iunie 2021 se vor bucura de concertul “Clasicul între Muzică și Tradițional” – Cvartetul Euroart , Marinel Petreuș alături de Taraful tradițional și etnologul Măriuca Verdeș, proiecția specială a filmului ” Pup-o mă, 2! : Mireasa nebună ! cu prezența actorilor: Cosmin Seleși, Andreea Samson si Alin Panc , Concert SUBCARPAȚI, Zdob și Zdub , concurs “Poartă o IE cu MândrIE! “ , artizani atent selecționați la târgul “Făurit cu MăiestrIE “ și ateliere gratuite pentru copii realizate în parteneriat cu ASCOR

Accesul la activitățile de anul acesta este contra cost și se va face pe bază de abonament sau bilet individual pentru fiecare zi. Biletele se pot achiziționa de pe platforma OVE.RO și sunt disponibile la următoarea adresa: https://ove.ro/mandrie-maramureseana.

Cei care vin la eveniment însoțiți de copii cu vârsta sub 12 ani sunt rugaţi să îşi achiziționeze din aplicație biletul gratuit pentru a putea contoriza numărul exact de participanți.

Pentru mai multe informații legate de activitățile desfășurate și accesul la concerte, puteți urmări pagina de facebook MândrIE maramureșeană.

Organizatorii și voluntarii evenimentului MândrIE maramureșeană se vor ocupa de siguranța dumneavoastră prin luarea tuturor masurilor impuse de lege pentru organizarea evenimentelor in aer liber dar conform legislației, intrarea se va face doar pe bază de dovadă:
• dovada vaccinării;
• prezentarea testului PCR ,
• prezentarea testului rapid.

Limita maximă de participanți conform prevederilor HG nr.580/13.05.2021 este de cel mult 1000 persoane pe zi.
Urmăriți pagina de facebook MândrIE maramureșeană pentru a afla și celelalte surprize pregătite!

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *