Maramureșul dă startul campaniei naționale „Let`s Do It, Romania!”

Start la curățenie generală în județul Maramureș! Cunoscuta campanie derulată la nivel național, „Let’s Do It Romania”, va avea loc anul acesta în 18 septembrie! Vezi care vor fi regulile sanitare!

Maramureșul dă startul campaniei naționale „Let`s Do It, Romania!”, Ziua acțiunii de ecologizare generală va fi pe 18 septembrie 2021! Anul acesta doar 29 de județe s-au înscris la cea mai mare acțiune de responsabilitate civică iar Maramureșul a ales să fie prezent.

La cele mai recente ediții Maramureșul a ocupat locul I, cu cel mai mare număr de voluntari prezenți din care peste 5000 doar din Baia Mare. O nouă provocare este lansată de coordonatorul județean Pop Silvia, prin invitația adresată celor care respectă natura și militează pentru un mediu curat.

Vă invităm să fiți alături de noi la evenimentul Let`s Do It, Romania! Acțiunea de ecologizare se va desfășura pe data de 18 septembrie 202. Acțiunea din acest an este atipică. Nu avem parteneriat /protocol incheiat cu Ministerul Educatiei doar cu Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor. Vom sta la dispoziția autorităților locale/instituțiilor publice/voluntarilor care doresc sa se implice, vom sprijini și monitoriza buna desfășurare a acestui eveniment”, arată Silvia Pop.

Pentru a se asigura că acțiunea se desfășoare în condiții de maximă siguranță în contextul pandemiei COVID-19, trebuie să se țină cont de următoarele măsuri:
🔸o Pe toată durata acțiunii voluntarii vor purta măști de protecție, astfel încât să le acopere nasul și gura;
🔸 Voluntarii trebuie să aibă soluții pentru dezinfectarea mâinilor;
🔸 Fiecare participant trebuie să păstreze o distanță de cel puțin 1 m față de ceilalți participanți.
🔸 Este interzisă organizarea de acțiuni de curățenie în localitățile cu o incidență la 14 zile mai mare de 3/1000 de locuitori.
🔸 Este interzisă orgzanizarea de acțiuni de curățenie cu mai mult de 100 de participanți/zona în localitățile cu o incidență la 14 zile mai mică de 3/1000 de locuitori, dar mai mare de 2/1000 de locuitori.
🔸 Este interzisă orgzanizarea de acțiuni de curățenie cu mai mult de 500 de participanți/zona în localitățile cu o incidență la 14 zile mai mică de 2/1000 de locuitori.

Pentru înscrieri și detalii puteți accesa: https://membership.letsdoitromania.ro/ sau maramures@letsdoitromania.ro, popsilviabm@gmail.com (Silvia Pop, coordonator județean, președinte Asociația Garda Ecologică Baia Mare, tel. 0740855298)

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *