MISIUNE UMANITARĂ | Peste 200 de copii orfani vor fi aduși în Baia Mare din Ucraina, de către convoiul condus de primarul Cherecheș

Un convoi cu ajutoare umanitare urmează să pornească astăzi, 4 martie, din Baia Mare spre regiunea Ivano-Frankivsk din Ucraina. Primarul municipiului, Cătălin Cherecheș, a anunțat că va conduce personal convoiul cu alimente, medicamente și alte lucruri de necesitate pentru ucrainenii aflați în nevoie, afectați de război.

Într-un live publicat în această dimineață pe pagina sa de Facebook, primarul Cherecheș a anunțat că peste 200 de copii orfani, din orfelinatele ucrainene, vor fi aduși la întoarcere în Baia Mare, acțiunea pornită de autoritățile locale cu ajutorul cetățenii băimăreni fiind o adevărată misiune umanitară. Cei peste 200 de copii vor fi cazați în Baia Mare, urmând ca ulterior unii dintre aceștia să fie cazați în centrele de cazare din cadrul Castelului Blomberg din comuna Gardani Maramures cu ajutorul Asociației Culturale Castel Blomberg (NGO) în colaborare cu TIKVA Children’s Home.

„Am adunat câțiva oameni inimoși din municipiul Baia Mare, atât oameni de afaceri cât și jurnaliști, dar și oameni din mediul politic. Am adunat 3 camioane cu ajutoare neperisabile, medicamente, lenjerii de pat, saltele, tot ceea ce înseamnă alimente neperisabile pentru a-i ajuta pe vecinii noștri ucraineni. Suntem într-o Europă modernă, o Europă democrată, o Europă în care nu cred că trebuie cineva să suporte ororile războiului. Consider că doar diplomația și doar buna înțelegere și negocierile într-un mod pozitiv pentru ceea ce înseamnă viitor al unei Europe consolidate trebuie să funcționeze pentru binele cetățenilor europeni. Cred că s-a ajuns la o limită mult prea extremă și, din punctul meu de vedere, în primul rând bătrânii, copiii, sunt cei care nu trebuie să sufere, așa cum nu trebuie nici un cetățean al statului ucrainean să aibă de suferit.

Consider că datoria noastră este una umanitară, dar pe de altă parte nu vă ascund faptul că ne-am asumat noi, Primăria municipiului Baia Mare și eu personal, să aducem în Baia Mare, să găzduim și să avem grijă de 200-250 de copii aflați în orfelinatele din Ucraina. Este un lucru care pe mine personal m-a emoționat, i-a emoționat pe toți colegii, prietenii mei cu care am avut legături pe acest subiect al ajutorării vecinilor noștri ucraineni. Este un moment pe care ni l-am asumat, suntem primii care mergem în Ucraina și nu ne dăm la o parte de la riscurile pe care ni le asumăm. Facem acest lucru pentru oameni, pentru pace, pentru a-i proteja și a le da măcar o speranță dacă mai mult decât atât nu putem în acest moment noi să facem. Așadar, Baia Mare, așa cum vedeți că suntem în fața Centrului Integrat pentru ajutorare acelor care vin și se refugiază din Ucraina, Baia Mare pune suflet pentru Ucraina și le mulțumesc și cetățenilor municipiului Baia Mare, oamenilor de afaceri, oamenilor cu suflet din Baia Mare și din județul Maramureș care au făcut gesturi impresionante și acum, așa cum au făcut-o de fiecare dată”, a declarat Cătălin Cherecheș.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *