Moment istoric în Baia Mare! Se dau în folosință platformele îngropate de precolectare a deșeurilor menajere. Lucrări demarate în întreg orașul

Primele 34 din cele 58 de platforme îngropate de precolectare a deșeurilor menajere vor fi date în folosință, a anunțat primarul interimar al municipiului Baia Mare, Doru Ioan Dăncuș. În primă fază, 5.400 de băimăreni vor avea acces la acestea, o dată cu repartizarea cartelelor ce va avea loc săptămâna viitoare. 

După îndelungi lucrări și tergiversări, dăm în funcțiune platformele îngropate de precolectare a gunoaielor menajere. Până săptămâna viitoare vom avea funcționate 35 de platforme care vor deservi unui număr de 5.400 de băimăreni, urmând ca în următoarele 30 de zile să operaționalizăm și restul de până la 58 de platforme și care vor deservi unui număr de 70.000 de cetățeni. Ar fi trebuit să avem mai multe astfel de platforme îngropate, însă, proiectul ar fi fost realizat în totalitate din bugetul local. Între timp am identificat surse de finanțare externe pentru rezolvarea acestei probleme a precolectării gunoiului menajer. Avem deja finanțarea și suntem în procedură de achiziție pentru aproape 200 de platforme de precolectare care vor fi acționate tot prin cartelă, dar și  înființarea a patru centre de colectare cu aport voluntar. Băimărenii vor ajunge să plătească exact cât consumă, iar taxa de salubrizare va scădea!” a declarat Doru Ioan Dăncuș, primarul interimar al municipiului Baia Mare.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *