Municipiul Baia Mare nu a platit nici un leu pentru manifestarea organizata cu ocazia zilei internationale a romilor.

În contextul informațiilor apărute în mediul online prin intermediul președintelui USR Maramureș, domnul Radu Trufan și a articolelor de presă publicate de diverse entități media, privind proveniența bugetului pentru organizarea evenimentului de marcare a Zilei Internaționale a Romilor în Baia Mare, la care a participat domnul primar interimar Ioan Doru Dăncuș, vă comunicăm următoarele:

  • Primăria Municipiului Baia Mare nu a fost implicată în organizarea evenimentului la care se face referire;
  • Primăria Municipiului Baia Mare nu a acordat nici o sumă din bugetul local pentru organizarea evenimentului la care se face referire;
  • Informația privind existența achiziții din bugetul local, prin Sistemul Electronic de Achiziții Publice, pentru organizarea evenimentului la care se face referire este falsă și poate fi verificată cu ușurință.

Privind participarea domnului primar interimar al municipiului Baia Mare Ioan Doru Dăncuș la acest eveniment dedicat Zilei Internaționale a Romilor, facem precizarea că reprezentarea întregii comunități și participarea la astfel de evenimente culturale fac parte din obligațiile postului. Autoritatea publică locală, atât prin Primăria Municipiului Baia Mare cât și Consiliul Local Baia Mare, salută orice inițiativă privată ori propunere publică care aduce un plus valorii multiculturale a municipiului nostru.

Apreciem promptitudinea cu care domnul vicepreședinte al Consiliului Județean Maramureș, preșdintele USR Maramureș Radu Trufan, a înlăturat informațiile eronate apărute în mediul online pe canalele acestuia, prin care a demonstrat buna intenție privind corecta informare a băimărenilor.

Având în vedere perioada preelectorală în care ne aflăm și volumul de informații care apare în spațiul public, lansăm un apel adresat mass-media, dar și mediul politic să verifice atent informațiile pe care le transmit cetățenilor. De asemenea, recomandăm băimărenilor să se informeze din surse de încredere și verificate.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *